2024. április 25. - Márk

MSZP: Schmitt fejezze be a kirúgósdit

Arra szólította fel az MSZP a kormányt és Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnököt, hogy fejezze be a szakemberek, hivatalnokok "koncepciószerű, indoklás nélküli kirúgását".
2010. augusztus 3. kedd 13:03 - HírExtra
A szocialista párt mindezt azután közölte, hogy hétfőn Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője az MTI-nek megerősítette az InfoRádió azon értesülését, amely szerint a pénteken hivatalba lépő Schmitt Pál a több mint ötvenfős hivatal hat munkatársát tartaná meg.

Kiss Norbert, az elnöki hivatal jövendő társadalmi és kommunikációs hivatalvezetője közölte, a változtatásokra azért van szükség, mert a hivatal más struktúrában fog tevékenykedni.

Az MSZP az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a személycseréket úgy értékelte, hogy a szakmaiság távozik a hivatalból. "Úgy tűnik, Schmitt – hasonlóan a pártjához és különösen Orbán Viktorhoz - fél a szakértőktől" - vélekedtek.

Önerősítés?

A szocialisták úgy látják, "az emberek emberének" nincs szüksége azokra a szakmailag kifogástalan szakemberekre, akik támogatták a köztársasági elnököt munkájában, és inkább olyan emberekkel akarja feltölteni stábját, "akikkel saját semmittevésének megfelelően erősíti a köztársasági elnöki pozíció leértékelődését".

Az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányt és Schmitt Pált, hogy fejezze be a szakemberek, hivatalnokok "koncepciószerű, indoklás nélküli kirúgását".

Schmitt Pált, a Fidesz-KDNP jelöltjét június 29-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés. A titkos szavazáson már az első fordulóban eldőlt, hogy ki kerüljön a legfőbb közjogi méltóság tisztségébe: a képviselők közül 263-an támogatták szavazatukkal a házelnököt.
Schmitt Pál augusztus hatodikán lép hivatalába ünnepélyes keretek között.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását