2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

LMP: a kormány ellehetetleníti a határon túli kultúrát

A Lehet Más a Politika (LMP) felszólítja a kormányt, tegyen meg mindent, hogy a határon túli magyar társadalmi és kulturális szervezetek - ne csak szóbeli - támogatáshoz jussanak - közölte Dorosz Dávid, a párt országgyűlési képviselője pénteken az MTI-vel.
2010. július 30. péntek 11:52 - HírExtra
A képviselő a közleményben úgy fogalmazott: a kormány a hazai civil szervezetek támogatásának kiszámíthatatlanná tétele után a határon túli szervezeteket is ellehetetleníti. A kormány ugyanis a 2010 első félévére megítélt összegeket "egy tollvonással a felére csökkentette", számos pályázatot pedig technikai okokra hivatkozva visszautasított - tette hozzá.

Dorosz Dávid szerint "álságos, sőt cinikus" a Fidesz-KDNP viselkedése, mert a hangzatos kijelentéseken és szimbolikus gesztusokon túl – akkor, amikor valós támogatást kellene nyújtani – nem figyel a határon túli közösségekre.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a Szülőföld Alap honlapján megjelent közleményben a pénzügyi problémák okaként "álságos módon" az előző kormányt nevezik meg. Hozzátette ugyanakkor, a Fidesz áprilisban kifejezetten kérte, hogy a Bajnai-kormány idején már ne hozzanak pályázati döntéseket.

Leszögezte: az LMP azonnali választ vár arra, mikor és milyen szempontok szerint használják fel a szét nem osztott keretet, illetve milyen kritériumok alapján döntöttek arról, hogy mennyit tart vissza az első félévi pályázatokból a Szülőföld Alap. Feltette azt a kérdést is, miért kell az előző kormányra mutogatni, ha egyszer a Fidesz kérte, hogy ne szülessen döntés a pályázatokról. Dorosz Dávid egyúttal azt is tudni szeretné, hogy politikai preferenciák is megjelennek-e a döntésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását