2024. május 19. - Ivó, Milán

Angelina Jolie és Észak-Korea

Aggódik a hazaküldött észak-koreai disszidensek miatt, mivel sokukra kivégzés vár - jelentette ki szerdán az új kémthrillere promóciós körútján Dél-Koreába érkezett Angelina Jolie. A Szöulban tartózkodó filmsztár kedden az ENSZ Menekültügyi Szervezetének (UNHCR) képviselőivel tárgyalt a kérdésről, mint a szervezet jószolgálati nagykövete.
2010. július 28. szerda 15:08 - HírExtra
Jolie elmondta: sokat hallott házigazdáitól arról, hogy a hazatérő disszidenseket kivégzik Észak-Koreában. "Nagyon aggódom értük" - hangsúlyozta a sztár, együttérzését és azt a reményét fejezte ki, hogy mindent elkövetnek a helyzet javulásáért.

A Salt ügynök című filmjével érkezett színésznő arról is beszélt, milyen nagy hatást tett rá a dél-koreaiak szolidaritása az északiakkal. "Egy csomó hír szól észak és dél közötti feszültségről, de nem igen foglalkoznak azzal, hogy a dél-koreai emberek mennyi segítséget nyújtanak az észak-koreaiaknak. Ma tudtam meg, hogy a disszidensek állampolgárságot kapnak, amikor Dél-Koreába érnek. Szerintem ez rendkívüli. Az emberek nem tudnak erről" - mondta.

Egyes adatok szerint észak-koreai menekültek százezrei élnek elrejtőzve Kínában. Évente néhány ezrüknek sikerül átjutnia Dél-Koreába, de akiket visszaküldenek, azokra súlyos büntetés, akár kivégzés vár hazájukban. Kína nem politikai, hanem gazdasági bevándorlókként tartja számon a vele szövetséges észak-koreai államból érkezőket.

A színésznő megemlítette, hogy a Phillip Noyce rendezésében készült akciófilmben, amelynek első jelenete egy észak-koreai börtönben játszódik, nagyszerűen tudott együtt dolgozni koreai kollégáival. Azt is elárulta, hogy gyermekei szeretik Raint, a népszerű koreai popénekest, aki szerinte is "rendben van".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását