2020. július 5. - Emese, Sarolta

Hipergázban a Tesco

Rendőrségi vizsgálatot rendelt el a Pest Megyei Főügyészség, hogy tisztázódjon, valóban történek-e visszaélések a Tescónál a rendkívüli munkavégzés kifizetésénél, a cég pedig belső vizsgálatot indított az ügyben - írta a csütörtöki Népszabadság.
2010. július 16. péntek 09:51 - HírExtra
 A napilap felidézte a Magyar Nemzet korábbi cikkét, miszerint a cégnél a munkaidőt nyilvántartó programban "kikapcsolták" a rendkívüli munkavégzés után kifizetendő pótlék rögzítését, amit így nem is kaphattak meg a dolgozók. Emiatt tavaly szeptember és idén május között 365 millió forinttól eshetett el a cég harmincezer munkavállalója.

Amennyiben pedig ez a gyakorlat 2009. február óta tartott - amikor a társaság a papíralapú nyilvántartásról áttért az elektronikus módszerre - úgy akár 700 millió forint is lehet a kár - olvasható a lapban.

A cég szóvivője a Népszabadságnak elismerte, hogy a kifogásolt számítógépes program nem tökéletes, mert nem tudja kezelni azt, amikor hét napon belül átszervezik a dolgozók munkarendjét. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a dolgozóknak ettől függetlenül erre az időszakra is meg kellett kapniuk a járandóságukat, mert az egyes áruházak helyi személyzeti vezetői kézzel átvezetik a rendkívüli munkavégzést a bérszámfejtő rendszeren.

Iglódi-Csató Judit hozzátette: mivel az emberi mulasztást nem szabad kizárni, ezért belső vizsgálat indult a cégnél.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását