2024. május 19. - Ivó, Milán

Ötmillió forint a költség

Az önkormányzat számítása szerint mintegy ötmillió forintba fognak kerülni a fehérgyarmati szétszakadt víztorony bontási munkálatai - közölte Farkas János, a település fideszes alpolgármestere csütörtökön az MTI tudósítójával.
2010. július 15. csütörtök 15:27 - HírExtra
Ebben benne van a bontáson kívül a törmelékek elszállítása, valamint és az érintett terület és a futballpálya rendezési költsége - tette hozzá az alpolgármester.

Farkas János elmondta, hogy Fehérgyarmaton és a környező három községben szivattyúk biztosítják az ivóvízellátást, viszont az még mindig problémát jelent, hogy a víztorony nélkül zárttá váló rendszer nyomását nem tudják szabályozni a szakemberek; a becslések szerint a szivattyús megoldás milliós nagyságrendű többletkiadást okoz a városnak.

Naponta mégis 400 köbméter vizet kénytelenek a tűzcsapokon keresztül kiengedni, hogy elkerülhetők legyenek a nyomásingadozás miatti csőtörések - tette hozzá az alpolgármester. Mint mondta, már megérkezett Fehérgyarmatra az a frekvenciaváltós szivattyú, amelynek beüzemelésével kiküszöbölhető a nyomásváltozás.

A megrongálódott víztoronynál már dolgoznak a szakemberek - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Még nem döntötték el, hogy milyen módszerrel és mikorra szedik le a szétrobbant tetőszerkezetet a víztoronyról. A munkálatok több napig is elhúzódhatnak.

A hidroglóbusz kedden délelőtt nyílt szét, a víz kifolyt belőle, a torony szigetelése és lemezdarabjai 50-100 méteres körzetben szóródtak szét a környéken. A víztorony mellett lévő futballpálya területének egy részét is beborították a lemezdarabok, a leszakadt vezetékek.
Tilki Attila, Fehérgyarmat fideszes polgármestere korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a három héttel ezelőtti viharos időjárás is hozzájárulhatott a víztorony szétszakadásához.

Szatmári Zoltán, a Tisza-Szamosmenti Közmű Kft. ügyvezető igazgatója is úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy valószínűleg a közelmúlt viharai és az erős szél indíthatta meg azt a fizikai folyamatot, amely miatt szétnyílt a hidroglóbusz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását