2024. május 9. - Gergely

Bekeményít az EU

Kompromisszumos szövegjavaslattal fog előállni a belga EU-elnökség az Európai Parlamenttel folytatott egyeztetéseken annak érdekében, hogy mielőbb meg tudják teremteni az európai szintű pénzügyi felügyeleti mechanizmust - közölték az EU-országok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácskozása (ECOFIN) után.
2010. július 14. szerda 07:09 - HírExtra
A tagállami kormányokat képviselő Tanács és a Parlament között a nézeteltérések lényege abban áll, hogy a Parlament minél inkább közösségi jellegű felügyelet kialakítását szeretné elérni, míg számos tagállam több pénzügyi ellenőrzési, illetve beavatkozási jogosítványt saját kezében szeretne megtartani.

Uniós körökben a keddi ECOFIN nyomán azt remélik, hogy szeptemberben a Parlament szavazhat az európai pénzügyi felügyeleti rendszerről.

A miniszterek tanácskozásán nagy teret szenteltek az európai bankok "stressz tesztjének" - annak a vizsgálatnak, amely arra irányul, hogy mennyire lennének képesek talpon maradni a bankok a gazdasági helyzet romlása esetén. Július 23-án várható a modellszámítások alapján a teszteredmények közzététele a bankcsoportok szintjére történő lebontásban, két héttel később pedig további részletekbe menően. Az ECOFIN-ülés résztvevői a zárt ajtók mögött folyt vita után hitet tettek a lehető legnagyobb átláthatóság mellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását