2024. május 5. - Györgyi

Dombóvár térsége jól jár

Több mint egymilliárd forintos korszerűsítés kezdődött Dombóvár és három környező település oktatási intézményeiben, az európai uniós projekt keretében halaszthatatlan felújításokat végeznek el az iskolaépületeken.
2010. július 11. vasárnap 10:38 - HírExtra
A dombóvári önkormányzat tájékoztatása szerint 2011. június 30-ig az Apáczai Oktatási Központ hat épületét újítják fel, és egy új, kétcsoportos óvodaépület is készül Kaposszekcsőn. Az Új Kapos menti oktatási rendszer elnevezésű, 1 milliárd 327 millió forintos projekt költségeinek 90 százalékát európai uniós forrás fedezi.

Dombóváron a Belvárosi Általános Iskolát, az Ivanich utcai tornacsarnokot, az Apáczai Csere János Szakközépiskola kollégiumát korszerűsítik, valamint egy korábbi iskolaépületből művészeti iskolát alakítanak ki. Döbröközön a helyi általános iskolát, Csikóstőttősön pedig az óvodát újítják meg a projekt keretében.

Szenyériné Szabolcska Julianna, az oktatási központ főigazgatója elmondta: a beruházás csaknem háromezer óvodás, iskolás nevelésének és oktatásának minőségét javítja majd. Az intézményvezető hozzátette: az épületeken már halaszthatatlanná vált felújításokat végeznek el, a Belvárosi Általános Iskola például a rossz szigetelés miatt beázott, és érintésvédelmileg is veszélyes volt.

A jelenleg 160 férőhelyes szakközépiskolai kollégium leányszárnyában kétágyas szobákat alakítanak ki. Így kevesebb diákot tudnak ugyan elhelyezni, de a XXI. század követelményeinek megfelelő körülményeket teremtenek nekik - mondta a főigazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását