2024. május 5. - Györgyi

Elérte a nép szava a Parlamentet

A kormány idén a szokásos összeg feléből, mintegy 150 millió forintból rendezi meg az augusztus 20-i ünnepségeket - jelentette be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben péntek délután tartott kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.
2010. július 9. péntek 19:35 - HírExtra
Kovács Zoltán hangsúlyozta: augusztus 20-ról méltón emlékezik meg az ország, ám szerényebb lesz az ünnep.

Az elmúlt években 300 millió forint körüli összegbe került az ünnepség megrendezése, idén ennek az összegnek a felét fordítják erre, 150 millió forintba kerül majd a tűzijáték és a hozzá kapcsolódó rendezvények sorozata - mondta, hozzátéve: elfogadták annak a szombathelyi vállalkozónak a felajánlását, aki bruttó 70 millió forintból rendezi meg a budapesti tűzijátékot, a fennmaradó pénzt a napközbeni és esti rendezvényekre fordítják.

Nagy Anna kormányszóvivő emlékeztetett: a kormány saját elhatározása és egy civil kezdeményezést követően úgy döntött, hogy az ünnepséget jóval szerényebb költségvetésből rendezi meg. A fennmaradó összeget az árvíz sújtotta térségek közintézményeinek felújítására fordítja a kormány - közölte a szóvivő. Kovács Zoltán közölte: az árvíz sújtotta térségből 500 gyermeket hívnak meg a budapesti rendezvényekre.

A kormánynak ugyanakkor az a szándéka, hogy különböző közmunka programokkal minél több embernek adjon munkát az árvíz sújtotta településeken, a romeltakarításban, illetve az újjáépítésben. Nagy Anna elmondta: az árvíz miatt mintegy 100 középület sérült meg, ezeket központi támogatásból hozzák majd helyre.

A magántulajdonban lévő ingatlanokról szólva azt mondta: több, mint háromszáz ház dőlt össze az árvíz miatt. A kormány 3 milliárd 170 millió forint azonnali támogatást biztosít a lakhatási feltételeinek megteremtésére.

A támogatás az önkormányzatokon keresztül jut el a károsultakhoz, a legfontosabb az, hogy mindenkinek fedél legyen a feje fölött - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását