2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újabb korrupciós MSZP-ügy

A kőbányai MSZP feloszlatását kéri a szocialisták országos vezetőitől Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő.
2010. július 2. péntek 15:07 - HírExtra
A politikus pénteki, a főváros X. kerületében tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt napokban újabb szocialista korrupciós ügy került nyilvánosságra, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. ugyanis több mint 50 millió forintos szerződést kötött Nyulász János kerületi szocialista képviselő családi cégével, a Kősec Kft.-vel.

A kerület mellett a szerződés veszteseihez tartoznak a Kőrösi Csoma Sándor úton lévő száz lakásos szociális bérház lakói is, akik emelt díjakat kénytelenek fizetni a ház alatt lévő, az említett társaság által őrzött parkolóért – fejtette ki Révész Máriusz.

A kormánypárti képviselő az eset miatt a képviselői mandátumáról való haladéktalan lemondásra kérte Nyulász Jánost. Révész Máriusz rámutatott: Radványi Gábor, a Fidesz kőbányai frakcióvezetőjének vizsgálata derített fényt arra, hogy a Kősec Kft. kibérelte a társasház alatti 90 férőhelyes parkolót a helyi vagyonkezelőtől.

A további vizsgálatok után arra is fény derült, hogy a cégben Nyulász János fia mellett a képviselő felesége is résztulajdonos. Ez után került nyilvánosságra, hogy a társaság ugyan nettó félmillió forintot fizet a teremgarázs bérletéért, de egy másik szerződéssel havonta nettó 700 ezer forintot kap annak őrzéséért.

Hozzátette: ezt az elfogadhatatlan szerződést tavaly pályáztatás nélkül hosszabbították meg öt és fél évre szólóan, ami azt jelenti, hogy a vagyonkezelőnek összesen 57 millió forintot, míg teremgarázst használni kívánó lakóknak havonta 8750 forintot fizetnek a terület őrzéséért.

Révész Máriusz közlése szerint a vagyonkezelő egyik vezetője korábban elismerte, hogy ilyen szerződést politikai támogatás nélkül biztosan nem kötöttek volna senkivel. A politikus ezért a szerződés azonnali felbontását kezdeményezte.

A fideszes képviselő megjegyezte továbbá, hogy a kerületben "egymást érték" a szocialistákhoz köthető korrupciógyanús ügyek, amiben elsősorban a Kőbánya BKV-jaként működő”, helyi vagyonkezelő a leginkább érintett. Révész Máriusz szerint ugyanis az elmúlt években több milliárd forint került szocialista képviselőkhöz köthető cégekhez a helyi vagyonkezelőtől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását