2024. április 16. - Csongor

Erste: már csak forinthitel

Az Erste Bank a kormány döntésének megfelelően már csak forintban nyújt jelzáloghitelt, a június 30-ig leszerződött, de még nem folyósított hiteleket euróban folyósítja.
2010. július 2. péntek 07:40 - HírExtra
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán jelentette be, hogy a devizaalapú hitelek mögé a jövőben nem lehet jelzálogjogot bejegyezni, s ez visszamenőleges hatállyal, július 1-jétől lesz érvényes. Az Erste Bank - a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakkal összhangban -, a forinttól eltérő devizanemű, lakossági és mikrovállalati jelzáloggal fedezett hitelek esetében azonnali intézkedéseket léptet hatályba - jelentette be csütörtökön a hitelintézet.

Az intézkedések lényege, hogy július 1-jétől a bank nem fogad be forinttól eltérő devizanemű jelzáloghitelt, illetve szintén július 1-jétől nem köt kölcsönszerződést forinttól eltérő devizanemű jelzáloghitelekre.

Bár az új szabályozás körül még rengeteg kérdés nyitott, az Erste Bank a 2010. június 30-ig leszerződött, de még ki nem folyósított hiteleket az eredeti szerződés szerint folyósítja euróban. A 2010. július 1. előtt már befogadott, de még nem leszerződött ügyletek esetében pedig az eredeti hitelösszeget forintban bocsájtja az ügyfél rendelkezésére.

Az Erste Bank a fenti intézkedéseket az óvatosság elvét és az ügyfelek érdekeit figyelembe véve hozta, és átmenetinek tekinti a végleges jogi szabályozás megjelenéséig - ismerteti a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását