2024. május 3. - Tímea, Irma

Pécs az álomváros

Nem emelkedtek és nem is emelkednek a közüzemi díjak az idén Pécsett - közölte Páva Zsolt polgármester pénteken. "A mostani városvezetés szakított a korábbi gyakorlattal, és úgy látja, nem indokolt a közüzemi díjak rutinszerű emelése.
2010. június 25. péntek 16:17 - HírExtra
Ennek elmaradásával egy átlagos pécsi család 2010-ben mintegy 35 ezer forintot takaríthat meg" - mondta a fideszes politikus a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján. Mint hozzátette: a víz- és csatornadíj, illetve a távfűtés költsége még csökkent is a tavalyihoz képest.

Páva Zsolt magyarázata szerint a korábbi városvezetők az elmúlt években sokszor úgy emeltek díjakat, hogy arra valójában nem volt szükség. A közelmúltban végzett átvilágítások során kiderült: van elég tartalék a közszolgáltató cégeknél.

"Hisszük, válság idején nem elvenni kell, hanem adni, ilyen helyzetben a városvezetés kötelessége, hogy segítse a polgárok boldogulását, segítse megkönnyíteni az életüket" - fogalmazott a polgármester.

Páva Zsolt hangsúlyozta, hogy a városnak természetesen szüksége van pénzre, de ezt nem a lakosság terheinek növelése révén, hanem a cégek átszervezésével, munkafolyamatok ésszerűsítésével, s egyebek mellett tényleges vagyongazdálkodással kívánják előteremteni.

Egy átlagos 50 négyzetméteres pécsi lakás éves fűtési költsége nettó 117 ezer forint, a víz- és csatornadíj együttesen 677 forintba kerül köbméterenként, a teljes áru összvonalas havi buszbérletért 6060 forintot kell fizetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását