2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A Fidesz egészségügyi tervei

Ha lesz konszolidáció az egészségügyben, ekkor ezt feltételekkel, a különböző alágazatokkal arányosan teszik meg - közölte Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkára Kecskeméten tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.
2010. június 24. csütörtök 19:52 - HírExtra
Ebben az első lépés a tisztán látás, melynek érdekében a kórházszövetséggel közösen el kell fogadnunk egy kötelező érvényű átlátható és egyszerű adósság-jelentési rendszert - mondta az államtitkár, aki az Egészségügyi Szakdolgozók 41. Országos Kongresszusának megnyitójára érkezett Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel együtt.

Szócska Miklós a kórházak adósságával kapcsolatban egyetlen adatról tud: a minisztériumi átadás-átvételkor az elődje azt mondta, hogy 125 kórház összesen 22 milliárd forint lejárt szállítói tartozást jelentett.

Az államtitkár szerint a még nem ellenőrzött adatok szerint a kórházak által bejelentett adósság 40-60 milliárd forint között van. Szócska Miklós közölte: az adósságállomány felmérésének módszertanával kapcsolatos egyeztetések a jövő héten kezdődnek. Fontosnak nevezte, hogy minden kórház felelősen jelentse az adósságát.

Kitért a pólus program keretében induló fejlesztésekre is. A tárca szeretné felgyorsítani a programot, ezért a jövő héten kezdődnek meg az egyeztetések az érintett fenntartókkal és intézményvezetőkkel. Véleménye szerint a kistérségi járóbeteg-szakrendelők, és a póluskórházak fejlesztésére kiírt programok nem voltak egymással egyeztetve.

Az előző kormány egészségügyi fejlesztési programja koordinálatlan volt, nélkülözte a rendszerstratégiát - mondta - mondta. Arra törekednek, hogy a megvalósítás során a rendszert érintő szakmai korrekciókat meg tudják lépni, illetve az egy térségben, egy megyében lévő intézmények együttműködjenek - fűzte hozzá.

Az új egészségügyi vezetés arra készül, hogy "egyfajta területi és funkcionális integráció" valósuljon meg az egészségügyi ellátórendszerben - mondta.

Az egészségügyi szakdolgozók 41. alkalommal tartják tudományos vándorgyűlésüket Kecskeméten. Ez a legrangosabb esemény az egészségügyi szakdolgozók számára, ahol beszámolhatnak a szakma fejlődéséről, eredményeikről, kicserélhetik tapasztalataikat. Az ország szinte valamennyi egészségügyi intézménye közel ezer fővel képviselteteti magát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását