2021. január 21. - Ágnes

Merkel hétmérföldes csizmával menne előre?

Európa a gazdaságösztönző programokból történő gyors állami kihátrálás, vagyis az "exitstratégia" mihamarabbi globális megvalósítása mellett foglal állást a jövő hétvégi torontói G20-csúcson - jelentette ki a hét végén a német kancellár.
2010. június 20. vasárnap 14:11 - HírExtra
Angela Merkel azt is hangsúlyozta, hogy az Európai Unió a csúcson ismét szorgalmazza majd a pénzügyi tranzakciók globális megadóztatását, amelyet azonban szakértők a torontói csúcson nem tartanak keresztülvihetőnek. Merkel álláspontja némileg ellenkezik az amerikai elnökével: Barack Obama szerint a közfinanszírozási problémákat csak "középtávon" szükségszerű kezelni, vagyis az államháztartási hiányok gyors lefaragása nem mehet a növekedés rovására.

Az EU - az euróövezeti országok válság miatt megnövekedett államháztartási hiányával küszködve - érthető módon az állami kiadások gyors lefaragását szeretné elérni, amelyben jelentős szerepet kapna az állami visszavonulás a gazdaságösztönzésből. Ez azonban ismét a gazdasági növekedés lassulásával járna. Az Egyesült Államok számára ugyanakkor a gyors állami visszavonulás nem oly sürgető, a gazdaságnövekedés gyorsítása azonban igen.

A június 26-27-i torontói G20-csúcson elsősorban a világgazdaság válság utáni stabilizációja, és a pénzügyi rendszerre gyakorolt hatások értékelése lesznek terítéken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását