2024. május 20. - Bernát, Felícia

"Orbán 29 pontja egy beismerő vallomás"

Szekeres Imre szerint Orbán Viktor kormányfő 29 pontja egy beismerő vallomás arról, hogy a gazdasági körülményeket figyelembe kell venni és arról, hogy a Fidesz szembe fordult az elmúlt 8 évben általa hangoztatott szólamokkal.
2010. június 15. kedd 17:11 - HírExtra
Az MSZP elnökhelyettese keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a párt közgazdasági tagozata internetes konferencián számos szakemberrel megvitatta a 29 pontot és álláspontjukról tájékoztatták a frakciót is.

Szekeres Imre úgy látja: a miniszterelnök 29 pontja annak a beismerése, hogy a gazdasági körülményeket, a gazdasági környezetet és gazdasági válság hatását figyelembe kell venni és beismerő vallomás azért is, mert teljes szembefordulás a Fidesz által az elmúlt 8 évben hangoztatott "hol lázító, hol ígérgető szólamokkal".

Felhívta a figyelmet arra: még két hete is azt állította a Fidesz, hogy július 1-től új költségvetés lesz, de most Orbán Viktor már azt mondja, hogy a Bajnai-kormány költségvetése megalapozott és azt kívánja végrehajtani. Helyes, mert ez szolgálja Magyarország jövőjét - tette hozzá.

Emlékeztetett arra is: két hete még a Fidesz nagy arányú adócsökkentést ígért július 1-től, most már azonban szó nincs erről, jövőre a szegények adóját megemelik, hogy a jól és jobban keresők adóját csökkentsék. Ez átrendezés - vélekedett.

Szekeres Imre úgy fogalmazott: sokan gondolták, hogy jobb lesz, olyanok is, akik nem támogatták a Fideszt, de most ki fog derülni, hogy blöff a 29 pont majdnem mindegyike.

Példaként egyebek mellett a tervezett személyi jövedelemadó-változásokat említette, amely 300 milliárd forint átcsoportosítását jelenti a szegényebbektől a gazdagok számára. Mint mondta, a minimálbér adómentességének eltörlésével biztosítják a felső kulcs megszüntetését.

Kiemelte: a minimálbér adóztatása mindenkit sújt, aki havi 200 ezer forintnál kevesebbet keres, a minimálbéresek pedig elvesztik jövedelmük egyhatodát. Ahhoz, hogy a minimálbéresek ne járjanak sokkal rosszabbul, körükben 2011-ben 30-40 százalékkal kellene bért emelni, amit a magyar gazdaság nem tud kigazdálkodni - jelentette ki.

A szocialista képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy az adójóváírás megszüntetése a kiskeresetűek számára radikális jövedelemcsökkenést, és a feketegazdaság irányába való elmozdulást is jelenti.

Szekeres Imre leszögezte: a felső kulcs eltörlése csak a nagyon magas jövedelműeknek segít, hiszen 2011-től csak azok adóztak volna a felső adókulcs szerint, akik havi bruttó 1 millió 250 ezer forintnál többet keresnek.

Álláspontja szerint a munkavállalók többsége veszít az adóátrendezéssel: van, aki havonta 10-14 ezer forintot, mások akár 60 ezer forintot.

A Fidesz többi adóelképzelését is teljesen elképesztőnek nevezte a politikus. Nincs ország Európában, ahol egykulcsos adó esetén ne lenne a személyi jövedelemadónak adómentes része, ez még Szlovákiában is megvan. Ez azt jelenti, hogy Magyarország lesz a legkevésbé szolidáris adóztatatással rendelkező ország Európában - szögezte le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kellmi
2010. június 16. 06:05
Ez a szekeres is most járatja a p---ját,8 évig mit csinált???
Egyébként is: a bukott,mocskos,rabló bolsevikok ne szoljanak már bele a politikába!
Az ország azért van ilyen szar helyzetben,mert az ilyenek,mint pl.biszku,gyurcsámy,bajnai.lendvai,dávidibolya,herényi,kuncze,stb,még szabadlábon vannak!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását