2024. május 16. - Mózes, Botond

Döntetlen az elefántcsontparti-portugál mérkőzésen

A portugál válogatott gólnélküli döntetlent játszott az elefántcsontparti csapattal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának keddi nyitómérkőzésén.
2010. június 15. kedd 18:44 - HírExtra
A kevés igazi helyzetet hozó összecsapáson az előző vb-n negyedik európaiak álltak a legközelebb a gólszerzéshez, de Cristiano Ronaldo távoli lövése a kapufán csattant. Az afrikai gárdában a második félidőben pályára lépett Didier Drogba is, akinek a torna rajta előtt, 11 napja eltört a könyöke.

Ez volt a második olyan mérkőzés a világbajnokságon, amelyen nem született gól, korábban az A csoportban a Franciaország-Uruguay találkozó végződött 0-0-ra.

G csoport, 1. forduló:
Elefántcsontpart-Portugália 0-0
--------------------------------
Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay Stadion, 37.037 néző v.: Larrionda (uruguayi)
sárga lap: Zokora (7.), Demel (21.), illetve C. Ronaldo (21.)

Elefántcsontpart:
------------------
Barry - Eboué (Romaric, 89.), K. Touré, Demel, Tiene - Kouassi (Keita, 82.), Zokora, Y. Touré, Tiote - Kalou (Drogba, 66.), Dindane

Portugália:
-----------
Eduardo - Ferreira, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao - Pedro Mendes, Raul Meireles (Amorim, 85.), Deco (Tiago, 62.) - C. Ronaldo, Danny (Simao, 55.), Liedson

Az első félidő nagy csatát, rengeteg szabálytalanságot hozott, ugyanakkor veszélyes jelenet csak egyszer, C. Ronaldo lövését követően alakult ki. Az aranylabdás sztár a 11. percben, jó 25 m-ről a kapufát találta el.

A játék képe a fordulást követően sem változott, igaz, többször próbálkoztak a csapatok, még Drogba is beállt törött könyökkel, de ziccert egyik fél sem tudott kidolgozni, így maradt az igazságos döntetlen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását