2024. május 4. - Mónika, Flórián

A világháló tényleg rettenetes a gyerekeknek!

Az internetet használó gyermekeknek közel kétharmadát érték már a világhálón elrettentő élmények - derül ki a Symantec számítástechnikai biztonsági vállalat kedden közzétett új tanulmányából.
2010. június 15. kedd 17:53 - HírExtra
A Norton Online Family Report című, 14 országban 1700 gyermek és 7000 felnőtt közreműködésével készült felmérésben az internetezési szokásokat vizsgálták. A kutatásból kiderül, hogy a megkérdezett gyerekek csaknem kétharmadának volt már része valamilyen elrettentő élményben netezés közben. A leggyakoribb negatív tapasztalatok a pornográfia, az erőszak, illetve az ismeretlenek zaklatók közeledései voltak.

A düh, a feldúltság és a félelem volt a leggyakrabban megfogalmazott három érzés, amelyet a gyermekek meghökkentő élményeik kapcsán említettek. A felmérésben részt vevő kiskorúak több mint fele érezte magát felelősnek a negatív élmény kialakulásáért.

A gyerekek 70 százaléka azt mondta, ha valami rossz élményben lenne része, szüleihez fordulna segítségért. Majdnem 50 százalék viszont azt mondta, hogy szüleinél sokkal óvatosabb, miközben 20 százalék szerint a szülőknek fogalmuk sincs az internet világáról.

A tanulmányban a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy azok a szülők, akik eddig nem tették, mihamarabb vegyenek részt gyermekeik online életében. Főként azokra a családokra igaz ez, ahol a fiatalok legkevesebb heti 11 órát töltenek az interneten.

A felmérés teljes szövege elérhető a www.norton.com/nofreport oldalon.

A Symantec új szolgáltatást is indított, segítséget nyújtva a szülőknek, hogy nyomon követhessék gyermekeik webes életét. A Norton Online Family (https://onlinefamily.norton.com) ingyenes szolgáltatás 25 nyelven - magyarul is - érhető el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását