2024. április 25. - Márk

Kövér szavai kicsapták az MSZP biztosítékát

Az MSZP elnöke és frakcióvezetője szerint Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke egy szombati lapinterjúban mondott szavai a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát fenyegeti, és a legsötétebb ötvenes éveket idézi az Orbán-kormány "leszámoltatási" tevékenysége. Lendvai Ildikó és Mesterházy Attila visszautasította Kövér László szavait.
2010. június 14. hétfő 19:53 - HírExtra
Kövér László a Magyar Hírlapban szombaton megjelent interjúban kijelentette, a politikai oldalak közötti normális párbeszéd kialakulásához Gyurcsány Ferencnek el kell tűnnie a közéletből. A politikus úgy fogalmazott: Gyurcsány ..."egy politikai bűnöző, aki ameddig el nem tűnik a magyar közéletből, és bármilyen értelemben az MSZP nevében szólhat, a szocialistákkal mint demokratikus szervezettel nem számolhatunk. Antidemokratikus erő most az MSZP, amely folyamatosan veszélyt jelent a magyar társadalomra, a nemzeti integrációnkra, valamint az állam stabilitására".

A fideszes politikus szerint nem férhet kétség ahhoz, hogy pártja hozzájárulna a volt miniszterelnök parlamenti kiadatásához egy esetleges büntetőügyben. "Meg merem kockáztatni, hogy Gyurcsánynak már régen bíróság előtt kellene állnia. Legkevesebb azért, amit a balatonőszödi beszédében bevallott. Vagyis, hogy de facto összeesküvésszerű módon megtévesztve a magyar állampolgárokat, elfedve a valóság megismeréséhez szükséges adatokat, tényeket, elcsalták a 2006-os választásokat... és a 2006. őszi rendőrterror miatt is. ...Nagyon remélem, hogy az ehhez szükséges bizonyítékok is összegyűlnek" - mondta Kövér.

Lendvai Ildikó és Mesterházy Attila az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében tiltakozását fejezte ki, hogy az Orbán-kormány a demokratikus politikai ellenfél "kriminalizálásával" akarja leszerelni az eddigi rossz és kártékony kormányzásával szemben erősödő elégedetlenséget, és tiltakoztak amiatt is, hogy a Fidesz a jelek szerint koncepciós perekre készül, mindenkiből ellenséget kreálna, mindenkit "bűnözőnek" kiáltana ki, aki nem ért vele egyet.

Mint írták, minden demokrata, így az MSZP tagjai számára mélységesen felháborító Kövér László nyilatkozata, amelyben "politikai megrendelést adott az igazságszolgáltatásnak", egyúttal börtönnel fenyegette meg Magyarország volt miniszterelnökét, az MSZP korábbi elnökét.

A két politikus úgy véli, hogy a szocialista politikusok ellen intézett, egyelőre verbális, de jogi értelemben is fenyegető támadás súlyosan veszélyezteti a magyar demokráciát. "Erős a gyanú, hogy az Orbán-kabinet az országnak károkat, és nemzetközi presztízsveszteséget okozó felelőtlen pénzügypolitikáról, az adócsökkentés helyett tervezett igazságtalan adóátrendezésről és nemzetpolitikája kudarcáról kívánja elterelni a figyelmet" - írta közös közleményében Lendvai Ildikó és Mesterházy Attila.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását