2024. május 5. - Györgyi

MSZP: A Fidesz képtelen beteljesíteni ígéreteit

Az MSZP szerint a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatóból az derül ki, hogy a kormány újabb korábbi ígéretét vonta vissza, mivel bevallották, hogy az ígért járulékcsökkentésből semmi sem lesz.
2010. június 10. csütörtök 23:31 - HírExtra
Lendvai Ildikó, az MSZP leköszönő elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a kabinet a "szépíthetetlent igyekezett szépíteni", vagyis azt, hogy az általa javasolt adórendszer a munkavállalók többségétől, a kis- és közepes jövedelműektől pénzt vesz el azért, hogy a tehetősekhez juttassa. A szuperbruttó - adójóváírás melletti - megszüntetése ugyanakkor azt jelenti, hogy nem a havonta 240 ezer forint alatt keresők veszítenek, hanem a 220 ezer forint alatt keresők. A munkavállalók többsége tehát ettől függetlenül rosszul jár, míg a havi 500 ezer forintot keresők nem 40 ezer forinttal, hanem 60 ezer forinttal járnak jobban - fejti ki a szocialista politikus. Kiemelte: senki sem ígérheti meg, és a kormány nem is rendelheti el valamennyi munkaadónak a minimálbér megadóztatásával járó fizetésemelést, amely a minimálbér esetében 2012-ig 30-40 százalékos, míg az ennél valamivel többet keresőknél legalább 10 százalékos növekedést jelenthet a kabinet bejelentése alapján. Lendvai Ildikó szerint a családi adókedvezmény legfeljebb a munkavállalók 30-40 százalékát érintheti, így továbbra is komoly veszteség éri a még két gyermekkel sem rendelkező fiatalokat és azokat, akiknek gyereke már nagykorú. A Fidesz által korábban már alkalmazott adókedvezményt csak a gyerekek egyharmada után tudták teljes összegben igénybe venni - emlékeztet az MSZP-s képviselő. A szocialista politikus szerint a kormány nem nyugtatta meg a postásokat, vasutasokat, buszvezetőket, erdészeket sem azzal, hogy nem a közszférára, hanem az állami tulajdonú társaságokra vonatkozik a 15 százalékos bértömegcsökkentés, mivel az állami vezetők elküldésével nem tudnak ekkora összeget megspórolni. Ez csak akkor lehetséges, ha az elbocsátás, vagy fizetéscsökkentés az alkalmazottakat, a tömegközlekedés és a postai szolgáltatások '"életben tartóit" is érinti - mutatott rá Lendvai Ildikó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását