2024. április 23. - Béla

A sokpasszos játék lehet a nyerő

Ferenczi Istvánt, az FTC labdarúgóját kérdeztük a futball vébéről. Megtudtuk, hogy Argentína tizenegyének szurkol, de a meccseket semmiképpen sem otthon fogja figyelemmel követni.
2010. június 9. szerda 16:37 - Győry S. József
Egészen biztosan figyelemmel fogod követni a futball világbajnokságot. Melyik csapatot favorizálod?

Általában az olaszoknak szoktam szurkolni, de amióta a legendás Maradona átment az argentinokhoz, nekik drukkolok.

Kit tartasz a legjobb argentin játékosnak?

Zanettit nagyon szeretem, de sajnos őt nem választották be a keretbe, így az Inter focistájára, Militora, mondanám azt, hogy a legjobb játékosuknak tartom.

Az argentinoknak szurkolsz, de melyik válogatott lehet a befutó?

Az argentinoknak is jó esélye van a győzelemre, de a spanyolok is egyben vannak, de persze lehetnek meglepetés csapatok is. A hollandok is nagyon erősek, a németeket pedig sohasem lehet leírni.

Melyik játékost tartod a legnagyobb egyéniségnek?

Amit Messi művelt az előző szezonban, azelőtt mindenképpen kalapot emelnék, szerintem a vb-n is megmutatja, hogy mit tud valójában, persze C. Ronadót is hatalmas egyéniségnek tartom.

Dél-Afrika talán nem egy nyugodalmas hely!

Ahogy elnéztem, jelen pillanatban még nincsen nagy kánikula, a stadionok is egyben vannak, én igazából a közbiztonságtól tartanék egy picikét. A pályák minőségéről nem tudok semmit sem, ugye az afrikai országokra jellemző a homokos talaj. Volt szerencsém nekem is Afrikában játszani, és azt tapasztaltam, hogy a homok miatt kifordulnak a fűcsomók, ami megnehezítette a játékot, persze a világbajnokságra nyilván jobb minőségű pályákat biztosítanak majd. Ahogy említettem, mégis a közbiztonságtól tartanék, de annyi embert mozgósítottak, hogy nem lehet nagyobb baj, legalábbis nagyon remélem.

Hol fogod figyelemmel követni az eseményeket? Otthon? Barátokkal?


A gólgyáros
A rutinos támadó Angliából tért haza a Fradi kedvéért. A legutóbb Barnsleyban játszó, 31 éves labdarúgó célja, hogy csapatunkat gólokkal segítse az élvonalba. Ferenczi az NB II ellenére válogatottba is szeretne bekerülni, korábban 9 meccsen két gólt szerzett. A támadó eddigi 206 élvonalbeli meccsén 74-szer talált a kapuba. Forrás: www.ftc.hu
Bárhogyan, csak nem otthon. Nem hiszem, hogy délután, kánikulában otthon nézném a meccseket. Kávézóban, esetleg egy kiülős hely teraszán fogok szurkolni.

A Magyar válogatott fel tudná venni a versenyt a kijutott csapatokkal?

Nyilván attól is függ a dolog, hogy melyik csoportba kerülnénk, de véleményem szerint nem tudnánk továbbjutni a csoportból.

Milyen stílusú futball lenne nyerő a tornán?

Az afrikaiak nem azt a tipikus erőfocit játsszák, úgy vélem, hogy a sokpasszos játék lehet a nyerő. Pont ezért mondtam, hogy a spanyolok befutóak lehetnek, nekik nagyon fekszik ez a stílus.

Az FTC idén hetedik lett a bajnokságban. Jó eredmény? Kevésbé jó eredmény?


A vezetők biztosan mindent el fognak követni annak érdekében, hogy erősebb legyen a keret, mert nem hiszem, hogy a hetedik hely egy jó eredménynek számítana. Sem a játékosok, sem a vezetőség, sem a szurkolók nem elégedettek ezzel az eredménnyel. Nem látom azt, hogy mi lesz a következő szezonban, hiszen a játékos állomány sem alakult ki véglegesen, ha meglesz a kialakult játékoskeret, akkor lehet majd jóslásokba bocsátkozni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását