2024. május 2. - Zsigmond

Így spórolnak a németek

Az ország háború utáni történetének legnagyobb takarékossági programját fogadta el hétfőn a német kormány, amely 2014 végéig csaknem 90 milliárd eurót kíván megtakarítani A rekordméretű államadósság miatt a konzervatív-liberális koalíció maratoni ülésen úgy döntött, hogy 2015-ig csaknem 90 milliárd eurót kell megtakarítani, ebből 11,2 milliárdot már a jövő évben.
2010. június 7. hétfő 16:41 - HírExtra
Ehhez hasonló nagyságú, "történelmi" megtakarításokat eddig még nem irányoztak elő a szövetségi köztársaság történetében. A röviddel korábbi értesülések még mintegy 50 milliárd eurós megtakarításról szóltak. A részleteket Angela Merkel kancellár ismertette rendkívüli sajtóértekezletén.

Mivel a takarékosság mindenekelőtt a szociális területeket érinti, a Németországra évek óta jellemző társadalmi béke felbomlása fenyeget. Az ellenzéki pártok és a szakszervezetek máris bejelentették, hogy országos tiltakozó megmozdulásokat szerveznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását