2022. január 28. - Károly, Karola

Három nap alatt több mint háromszáz bort ittak

A XI. Pannon Bormustra nemzetközi zsűrije szerint a magyar borok minősége sokat javult az elmúlt évhez képest.
2010. június 7. hétfő 09:25 - HírExtra
A Bormustrára az ország szinte minden pontjáról küldtek mintát a szakemberek. A versenyre kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható nedűkkel lehetett nevezni. A nemzetközi zsűri keményen helytállt: három nap alatt 147 vöröset, 120 fehéret, 34 édeset, 22 bikavért és 12 pezsgőt kóstolt végig úgy, hogy sem a fajta, sem a borvidék nem volt előttük ismert.

„Nagyon érződött idén a harmóniára való törekvés” – mondta a Borsnak Kozma Kálmán, a zsűri és egyben a Magyar Sommelier Szövetség elnöke. Hozzátette: a zsűrinek nagyon tetszettek idén a pinot noirok.

„Ez a fajta lehet Magyarországon a jövő, különösen Egerben. Ezúttal a bikavérek gyengébbek voltak. Sokszor nem volt meg az összhang, egyes összetevők kilógtak, diszharmonikusak voltak.”

Fabók Mihály, aki 2004-től három éven át Magyarország sommelier-bajnoka volt, annak örült leginkább, hogy a jó évjáratok nem„szálltak el” a lekváros, túlérett borok irányába.

„Érdekes tendencia az is, hogy a vörösboroknál háttérbe szorult a barrique-érlelés” – értékelt Fabók. A győztes borokkal mindenki megismerkedhet a jövő pénteken kezdődő háromnapos budapesti Bországgyűlésen, a Városligetben. A belépés ingyenes.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását