2024. április 24. - György

Árvíz: a Kettős-Körösön megszűnik a készültség

Már hétfő délutánra megszűnhet az árvízvédelmi készültség a Kettős-Körösön, miután a folyó vízgyűjtő területein nem hullott újabb csapadék - közülte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az MTI-vel.
2010. június 7. hétfő 11:07 - HírExtra
A tájékoztatás szerint hétfőre virradóra tetőzött a Sebes-Körös, és a Hortobágy-Berettyó is rövidesen eléri a legmagasabb vízszintet. A Berettyó és a Hármas-Körös még gyengén árad. Utóbbi folyón Szarvasnál, 733 centiméteres vízállásnál, másodfokú a készültség.

Az igazgatóság az általa felügyelt 340 kilométer hosszúságú védvonalon 22 kilométeren másodfokú, 216 kilométeren pedig elsőfokú készültséget tart fenn.

Békés megyében a belvízzel elöntött területek nagysága majdnem ezer hektárral 12.645 hektárra csökkent. Az igazgatóság mind a tíz belvízvédelmi szakaszán riasztási fokozatot tart érvényben. Legmagasabb szinten egy területen, további nyolc szakaszon másod-, míg egyben elsőfok mellett védekeznek.

Az önkormányzatok közül Kétsopronyban harmad-, Szarvason másod-, míg további nyolc településen a legalacsonyabb szinten védekeznek az elöntések ellen.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban a térségben nem várható csapadék.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását