2024. április 25. - Márk

Boldog szülinapot Tom Jones

Néha megesik, hogy az álmok megvalósulnak: kiváló példa erre az az egyszerű walesi bányászgyerek, akit Tom Jones néven ismer a világ, s aki június 7-én ünnepli 70. születésnapját. Tom, sőt most már Sir Tom Jones mesébe illő módon jutott el a világhírig, a medencés villáig és a Rolls Royce-ig.
2010. június 5. szombat 10:35 - HírExtra
Thomas John Woodward nem túl sikeres iskolai pályafutása 16 éves korában véget is ért, egy évvel később már gyermeke és felesége volt. Fekete kenyerét építőmunkásként és porszívó-ügynökösködéssel kereste, kiegészítésül esténként bárokban énekelt. Itt fedezte fel egy kezdő menedzser, aki 1964-ben beszervezte a Decca lemezcéghez. A második kislemez, az It's Not Unusual azonnal sztárrá tette az immár Tom Jones művésznéven nyomuló reménységet, még úgy is, hogy dalát "túl merész" előadásmódja miatt csak helyi és kalózrádiók merték lejátszani.

Az új sztár megítélése szakmai körökben enyhén szólva is vegyesnek volt mondható, a közönség azonban rajongott érte. Hamarosan a szigetország egyik legnagyobb koncertattrakciója lett, érzelmes dalaival, elsöprő erejű, fekete hangjával és Elvis Presley-re emlékeztető mozgásával lopta be magát főként a háziasszonyok millióinak szívébe.

Az aranylemezek lavinája indult meg, a What's New Pussycat, a Green, Green Grass of Home, a Delilah, az I'm Coming Home mind-mind emlékezetes slágernek bizonyult, elénekelte az egyik James Bond-film főcímdalát, s amerikai turnéján barátságot kötött Elvis Presley-vel.

A 70-80-as években némiképp csökkent iránta az érdeklődés, mire a countryzenébe és a Las Vegas-i kaszinók jól fizető világába vonult vissza. Bár a biztos kenyérkeresetet biztosító Las Vegast továbbra sem hagyta ott, a nyolcvanas évek végén előbukkant a süllyesztőből és az Art Of Noise társaságában előadott Prince-szerzemény, a Kiss ismét tarolt a listákon. Aztán az ezredfordulón Reload című lemeze négymillió példányban kelt el és 36 hétig szerepelt a brit listán, Sex Bomb című dalát pedig ismét rojtosra játszották a rádiók.

A sokadvirágzását élő énekes tavaly karrierje során harmadszor vezette a hazai listákat egy Bee Gees-feldolgozással. Több filmben is szerepelt: többek között az 1976-os Yocokowaldban és az 1996-ban bemutatott Támad a Marsban. Pályafutása során számtalan hírességgel lépett fel Luciano Pavarottitól Robbie Williamsig.

Tom Jones külsejét tekintve nem sokat változott, csak haja fordult őszbe, kihajtott inge még mindig láttatni engedi szőrös mellkasát és aranyékszereit, és még mindig árad belőle a férfias erotika. Tom szilárdan tartja helyét a legtehetősebb brit zenészek élbolyában, nem utolsósorban jól jövedelmező Las Vegas-i fellépéseinek köszönhetően. Bár a női nem nagy kedvelője, és nem tekinthető a házastársi hűség mintaképének, több mint fél évszázada él boldog házasságban.

Az öt éve lovaggá ütött Sir Tom 70. születésnapját koncerttel ünnepelte, júliusban jelenik meg legújabb lemeze, november elején pedig gálaesten veheti át a brit zeneipar talán legrangosabb kitüntetését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását