2024. május 13. - Szervác, Imola

Navracsics Tibor: lesz pénz az árvízi védekezésre

Az árvízi védekezésre valószínűleg több pénzt kell fordítani a tervezettnél, az időjárási előrejelzések ugyanis azt valószínűsítik, hogy lesz utánpótlása a víznek - mondta Navracsics Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóecsegen kedden.
2010. június 1. kedd 15:35 - HírExtra
A közigazgatási és igazságügyi miniszter az árvíz miatt látogatott a borsodi térségbe, Sajóecsegre, ahol úgy fogalmazott: az előrejelzések alapján úgy tűnik, hogy "utánpótlásra van szükség".

Ha nő a baj, nőni kell a támogatásnak is - mondta, miközben a zuhogó esőben, gumicsizmában, esőkabátban megtekintette a községet, amelyet másfél hete még a Sajó áradata fenyegetett elöntéssel, és amelyre homokzsákok százai emlékeztetnek még most is.

Bár a költségvetés teherbíró képességétől függ a segítség mértéke, de biztos lesz a segítség - mondta, megemlítve, hogy a támogatás az árvízzel sújtott térség önkormányzataihoz jut majd el.

A kormány hétfőn döntött arról, hogy 1,5 milliárd forintra emeli az árvízi védekezésre szánt összeget, amely korábban 800 millió forint volt.

Felbermann Tamás, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) igazgató-helyettese Navracsics Tibort arról tájékoztatta, hogy a folyók szlovákiai vízgyűjtő területein lehulló csapadék a számítások szerint olyan áradatot indít el, mint amilyen alig két hete vonult végig a Bódván, a Hernádon és a Sajón.

Az elkövetkező éjszakán még nagyobb mennyiségű eső eshet, és ha ez valóban leesik, akkor számíthatunk hasonló problémára, mint május második harmadában - prognosztizálta Felbermann Tamás, aki azt is elmondta: a korábbi árvíz miatti erősítéseket jószerivel teljes egészében helyükön hagyták.

Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője azt mondta el, hogy hegyekből a kispatakokon hirtelen lezúduló víz miatt is védekezni kell, erre felkészülni pedig úgyszólván lehetetlen. Csupán kedden 20 ezer homokzsákot raktak le az ilyen vízfolyások mentén - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását