2024. május 19. - Ivó, Milán

Kettős állampolgárság: Lajcák szerint ránk fognak szólni

A szlovák külügyminiszter szerint a magyar állampolgársági törvény módosítása ellenérzéseket keltett külföldön is, s a diplomata arra számít, hogy az új magyar kormány röviddel megalakulása után "erős jelzéseket kap" szövetségeseitől.
2010. május 26. szerda 09:01 - HírExtra
"A hét végén megalakul a magyar kormány, és arra számítok, hogy nagyon rövid időn belül erős jelzéseket kap "szövetségeseinktől", hogy nem így képzelik el működését. Azzal számolok, hogy a helyzet normalizálódni fog, s nem Közép-Európa fog közeledni a Balkánhoz, hanem a Balkán Közép-Európához" - mondta Lajcák a TASR hírügynökségnek kedden este azt követően, hogy Hágában találkozott Knut Vollebaekkel, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségügyi főbiztosával.

Lajcák kijelentette, hogy Vollebaek tudomásul vette a tervezett szlovák ellenintézkedéseket. "A főbiztos tudomásul vette elképzeléseinket. A szlovák parlamentben előkészítés alatt álló törvény normális európai törvény és összhangban van a joggal. Szlovákiával nem lehet játszani, mi nem támadunk, de jogunk és kötelességünk védekezni. Természetesen mindig, minden kérdésben készek vagyunk a tárgyalásokra" - fejtette ki a miniszter.

Szlovákia arra készül,: úgy módosítja saját állampolgársági törvényét, hogy aki önként felvesz egy másik állampolgárságot, az automatikusan elveszíti a szlovákot, s a jövőben nem tölthet be olyan munkaköröket, amelyeknek köze van az állambiztonsághoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását