2024. május 5. - Györgyi

Öngyilkossági hullám a kínai iPhonnál

Újabb alkalmazott halt meg az Apple legnagyobb beszállítójának, a Foxconn-nak a kínai gyárában pénteken; elképzelhető hogy öngyilkossági hullámról van szó, mivel idén már ez volt a tizedik haláleset.
2010. május 21. péntek 13:14 - HírExtra
A fiatal - mindössze 21 éves - férfi a Kína déli részén, Sencsen (Shenzhen) városában működő vállalat épületének tetejéről zuhant a mélybe. A korábbi eseteket öngyilkosságnak vélték, a legutóbbi tragédia okai egyelőre még nem tisztázottak. A hatóságok nem közöltek részleteket.

Az újabb haláleset még több kérdést vet fel a Foxconn komplexumában uralkodó munkakörülményekről. Munkajogi aktivisták szerint a cégnek régre visszanyúló története van az alkalmazottakkal való rossz bánásmódot illetően. A vádak szerint a mintegy 300 ezer munkást elképesztő nyomás alatt tartják, hibák esetén pedig kíméletlen fegyelmezésre számíthatnak.

A vállalat a legnagyobb elektronikai beszállítók egyike, az Apple iPad és iPhone készülékei mellett komputereket szerel össze a HP-nak, PS-konzolokat a Sonynak és mobilkészülékeket a Nokiának.

Tavaly júliusban nagy port vert fel a cég egy 24 éves alkalmazottjának öngyilkossága, a férfi azért vetett véget életének, mert elvesztett egy iPhone prototípust.

Mindazonáltal nem a kínai az egyedüli vállalat, amelynek hasonló gondokkal kell szembesülnie, Franciaországban is hasonló tragédiák sorozatára került sor a France Télécom vállalatnál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását