2024. május 16. - Mózes, Botond

Európai Számvevőszék: magyar tag a hat között

Kinevezték pénteki hatállyal az Európai Számvevőszék hat új tagját, köztük a magyar Fazakas Szabolcsot - közölte a luxembourgi székhelyű testület. A kinevezés az EU-tagállamok kormányait képviselő Tanácstól származik, a nemzeti hatóságok javaslatai alapján és az Európai Parlament (EP) véleményének kikérését követően.
2010. május 7. péntek 11:53 - HírExtra
A hatéves, megújítható időtartamra szóló kinevezést Fazakas mellett egy máltai, egy szlovák, egy lengyel, egy szlovén és egy litván személy kapta. Egyúttal - ugyancsak május 7-i hatállyal - hat évvel meghosszabbították a lett, a cseh és az észt számvevőszéki tag mandátumát. Az új magyar számvevőszéki tag a tisztséget eddig betöltő Halász Gejza helyét vette át.

Az Európai Parlament március 25-én hagyta jóvá a jelölteket. A korábbi szocialista EP-képviselő Fazakas 60 tartózkodás és 213 nemleges szavazat mellett 348 támogató voksot kapott, míg a többi jelöltet 550 körüli számú vokssal szavazták meg.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a szavazás előtt azt kérte, ne hagyják jóvá Fazakas kinevezését, mert a jelölt a parlament elől elhallgatta, hogy egykor a kommunista titkosrendőrségnek dolgozott. Deutsch javaslatára a legnagyobb, néppárti EP-frakció elutasító álláspontra helyezkedett Fazakassal szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását