2024. május 3. - Tímea, Irma

Bajnai és a részvét

Levélben nyilvánított részvétet Jeórjiosz Papandreu görög kormányfőnek Bajnai Gordon magyar miniszterelnök amiatt, hogy az Athénban zajló erőszakos cselekményekben három ártatlan ember meghalt.
2010. május 7. péntek 14:25 - HírExtra
A kormányszóvivői iroda pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Bajnai Gordon "őszinte megrendüléssel értesült a görög fővárosban zajló erőszakos cselekményekről és a három ártatlan ember haláláról". A magyar miniszterelnök ezért levélben nyilvánított részvétet a görög kormányfőnek.

Bajnai Gordon egyben bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a reformintézkedések hamarosan az elvárt eredményt hozzák majd Görögországban.

"Meggyőződésem, hogy az elindított reformok gyümölcsözőek lesznek" – fogalmazott Bajnai Gordon. A magyar kormányfő görög kollégájának írott levelében megjegyezte: az athéni válságkezelő lépések nemcsak a görög lakosság, hanem egész Európa érdekét szolgálják - tájékoztatott a kormányszóvivői iroda.

A görög kormány gazdasági megszorító politikája elleni tüntetések szerdán halálos áldozatokat követeltek Athén belvárosában. Három banki alkalmazott vesztette életét abban a bankfiókban, amelynek épületét feldühödött tüntetők Molotov-koktélokkal felgyújtották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását