2024. június 17. - Laura, Alida

Görög csőd: Nagy bajban a francia és német bankok

Francia és német bankoknak tartozik a legtöbb pénzzel Görögország a Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) vasárnap ismertetett adatai szerint. Francia bankoknak 75 milliárd dollárral, német pénzintézeteknek 45 milliárd dollárral tartozik az ország.
2010. május 2. vasárnap 17:13 - HírExtra
Osztrák bankok 4 milliárd euróval, svájciak 3,6 milliárd dollárral "ragadtak bent". A BIS elemzése rámutat, hogy Görögország mellett most már Portugáliában, Spanyolországban és Írországban is kezdenek akuttá válni a pénzügyi problémák, ami azt jelenti, hogy a külföldi bankok még nagyobb nyomás alá kerülnek.

Csupán Portugáliával szemben eléri a 47 milliárd dollárt a német bankok követelése, Spanyolországtól egy jelentősebb hitelezői csoport 86 milliárd dollárt követel.

Az adatokkal kapcsolatban elemzők rámutatnak: az adósságok felhalmozódása nehéz helyzetbe hozhatja az európai bankokat, mert jelentős leírásokra kényszerülhetnek, s ez ismét a mélybe taszíthatja a bankok és biztosítók részvényeinek tőzsdei árfolyamát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását