2024. április 19. - Emma

A Jobbik kampányköltségei a százmilliót sem érik el

A Jobbik 80-90 millió forintot költött a 2010-es országgyűlési választási kampányára - tájékoztatta Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az MTI-t. Elmondta, hogy ezt a pénzt elsősorban kis- és közepes vállalkozások támogatásaiból teremtették elő.
2010. április 28. szerda 11:27 - HírExtra
A párt ezen összeg legnagyobb részét óriásplakátok kihelyezésére fordította, míg a fennmaradó részből televíziós- és rádióshirdetésekre adtak megbízást, illetve egyéb plakátokat és szórólapokat állítottak elő - közölte Dúró Dóra.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tavaly 48,4 millió forintos bevételt és 41,2 millió forintos kiadást könyvelhetett el a párt honlapján nyilvánosságra hozott 2009. évi beszámoló szerint.

A tagdíjakból 3,7 millió forint került az állami támogatásban tavaly még nem részesült Jobbik kasszájába, míg a többi bevételt az egyéb hozzájárulások, adományok adták. A dokumentum szerint külföldiektől 91 ezer forint érkezett a párthoz.

A Jobbik legnagyobb adakozójának a 26 millió forintos adományt jegyző Új Radikalizmusért Alapítvány számít, de a nevesített, vagyis félmillió forint felett adakozó magánszemélyek között található a Jobbiknak 1,3 millió forintot juttatott Szegedi Csanád alelnök, EP-képviselő és a pártnak 985 ezer forintot adott Balczóné Nagy Katalin.

Igaz, a választási pénzeket monitorozó kepmutatas.hu szerint a Jobbik pontosan 165,696 millió forintot költött a kampányára. (A weboldal hitelességének elemzését itt olvashatja).

A Magyar Hírlap kedden írt arról, hogy 1,4 milliárd forint jut a költségvetésből a választásokon 1 százaléknál jobb eredményt elérő pártoknak; ebből a közvetlen támogatást egyenlő arányban kell felosztani az országos listán mandátumot szerzett pártok között, a fennmaradó összeget az első forduló eredményeinek arányában kapják a politikai szervezetek, így a Jobbik idén 245 millió forintos költségvetési támogatásra számíthat.
Forrás: MTI/hirexta
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. április 28. 16:07
Ja persze!!!

A következő az lesz, hogy 2millából meg volt!

Ez egy vicc!

A tiszta erő?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását