2024. május 6. - Ivett, Frida

Elmarasztalta a minisztert az OVB

A helyi választási bizottság szerint az Újpesten parlamenti mandátumért induló MSZP-s Kiss Péter megsértette a választási eljárásról szóló törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét azzal, hogy kampánykiadványában azt állította: "a szavazóturisták mintegy ezer szavazata a Fideszt és a Jobbikot erősítette".
2010. április 22. csütörtök 10:44 - HírExtra
A főváros 6-os számú választókerülete választási bizottságának szerda esti döntéséről a kifogás benyújtója, Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje tájékoztatott csütörtökön.

Az MTI-hez is eljuttatott bizottsági határozat indoklásában az áll, hogy Wintermantel Zsolt kifogása alapos, Kiss Péter állítása ugyanis alkalmas a szavazók megtévesztésére.

Mint írják: a bizottság arra a megállapításra jutott, hogy a levélben szereplő, idézett szövegrész "túlterjeszkedik a véleménynyilvánítás keretein. Az abban foglalt állítás a szavazás titkosságára tekintettel is bizonyítatlan tényt tartalmaz, mely alkalmas a választópolgárok megtévesztésére".

A határozat ellen három napon belül lehet fellebbezni.

Wintermantel Zsolt a bizottsági döntésre az MTI-nek úgy reagált: szomorúnak tartja, hogy Kiss Péter, aki a rendszerváltás óta több mint tíz éven keresztül volt miniszter, "azaz a közszolgálatot illetően példaértékűen kellene viselkednie, nemtelen eszközökhöz nyúl, csakhogy szavazatokat szerezzen".

A Fidesz-KDNP-s jelölt szerint Kiss Péter azon túl, hogy "hazugságokkal akarja megtéveszteni a választókat, megsérti és lenézi" azokat, akik éltek a jogszabályok által biztosított szavazati jogukkal. Wintermantel Zsolt arra kéri támogatóit, hogy április 25-én "tegyék fel az i-re a pontot", és adjanak felhatalmazást egy egységes, erős többséggel rendelkező kormány megalakulására.

Budapest 6-os számú egyéni választókerületében az országgyűlési választás első fordulójában nem dőlt el a parlamenti mandátum sorsa. Wintermantel Zsolt a szavazatok 44,49 százalékát szerezte meg, míg Kiss Péter 30,05 százalékot ért el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását