2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A MÁV akkor számítson pénzre, ha csinált is valamit

A MÁV a 2010-re már korábban kialkudott állami támogatáson felül további több mint hatvanmilliárd forint pluszpénzt kért, ám ennek alig harmadára számíthat - írta a Népszabadság.
2010. április 15. csütörtök 08:31 - HírExtra
A lapban megjelent cikk szerint a kormányzat csak egy reorganizációs program kidolgozása után alakítaná át a vasút finanszírozását. Kormányzati szakértők szerint a MÁV-csoport jelenlegi struktúrájának megtartása mellett nem időszerű a több tízmilliárd forintos tőkejuttatás, amelyre a MÁV szerint szükség lenne.

Ehelyett javasolják, hogy a MÁV a következő hónapokban éljen meg saját bevételeiből, köztük a pályahasználati díjakból, és vesse bele magát egy, az egész cégcsoport működését új alapokra helyező reorganizációs terv kidolgozásába.

A lap szerint ez azt jelentheti, hogy a MÁV-Start irányítása az anyavállalatától végleg a szolgáltatásait felügyelő közlekedési tárcához kerülne. Ezzel párhuzamosan a személyszállító társaság magába olvaszthatja a vasúti vontatási feladatokat ellátó MÁV Trakció Zrt.-t és a járművek karbantartásával, javításával foglalkozó vállalkozást, a MÁV Gépészet Zrt.-t. Maga az anyavállalat, a MÁV Zrt. pedig a megmaradó vasúti vagyon hasznosítását végezheti a jövőben.

Az átalakulás mellett szól, hogy végrehajtása az új pénzügyi kormányzat számára is nagyobb mozgásteret biztosíthat - írta a Népszabadság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását