2024. május 12. - Pongrác

A Civil Mozgalom az IQ-ban bízik

A Civil Mozgalom (CM) a választók bölcsességében bízik, hogy voksaikkal olyan összetételű Országgyűlést hoznak létre, amelyben végre a pártokhoz nem kötődő civileknek is lesz képviseletük - jelentette ki Seres Mária, a szerveződés elnöke Nyíregyházán sajtótájékoztatón csütörtökön.
2010. április 8. csütörtök 14:35 - HírExtra
Az áprilisi választásokon mozgalom a parlamentbe jutásra számít és ott a civilek erős felelősségi kontrollját akarja megteremteni - mondta a CM vezetője.

Hozzátette: mindenekelőtt az erkölcs, továbbá a politikai oldalak közötti párbeszéd, az együttműködés szószólói lesznek, és mindent megtesznek majd azért, hogy az ország megosztottságát felszámolják.

Seres Mária kifejtette: a Civil Mozgalom véleménye szerint a 386 országgyűlési képviselőnek közösen, együtt kellene dolgoznia az ország, az emberek érdekében. A parlamenti munkának - folytatta - nem arról kellene szólni, ki, kit győz le, hanem arról, hogyan lehetne végre elérni az ország felemelkedését.

Szomorúságának hangot adva megjegyezte, hogy a mostani választási kampány is a különböző pártok szembenállásáról szólt; elmaradt a miniszterelnök-jelöltek, a listavezetők vitája, "mert senki sem akart leülni a másikkal".

Hozzáfűzte: a programokról sem hallhattak kellő részletességgel a választók, a pártok úgy kérik a szavazóktól a voksokat, hogy nem mondták el világosan mit terveznek a következő négyéves ciklusban.

Seres Mária úgy vélte: a választásnak nem arról kellene szólnia, hogy melyik párt lesz a hatalom nyertese a "két nagy közül", hanem arról, hogyan lehet győztessé tenni az ország valamennyi állampolgárát a következő négy évre tervezett programokkal.

A Civil Mozgalom vezetője megismételte: a szerveződés képviselőjelöltjei "nem a hatalomért, a vele járó pénzért szeretnének az Országgyűlés tagjai lenni, hanem tenni akarnak az emberekért, s egy felelős parlament létrejöttéért".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását