2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A GVH büntetne

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 8 millió forint bírságot rótt ki a Tesco Zrt.-re tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt - közölte a GVH szerdán.
2010. április 7. szerda 12:17 - HírExtra
Az áruházlánc 2008. szeptember 1. és 2009. március 16. között tartott akciói során egyes termékek az akció kezdetén nem voltak kaphatóak, más termékek pedig nem a reklámokban szereplő tulajdonságokkal rendelkeztek - állapította meg a versenyhivatal. A Tesco elismerte, hogy egyes termékek bizonyos áruházakban nem álltak rendelkezésre, nem voltak elvihetők az akciós időszak első napjaiban.

A vizsgálat megállapította azt is, hogy az áruházlánc már az akció megkezdése előtt információval rendelkezett arról, hogy bizonyos termékek nem fognak rendelkezésre állni a kellő mennyiségben, és megfelelő időtartamig.

A GVH megállapítása szerint a Tesco nemcsak csalogató, hanem megtévesztő reklámokat is közzétett. Egyes dvd-lejátszókat és notebookokat például nem a tájékoztatásban leírt tulajdonságokkal forgalmazott.

A GVH a 8 millió forintos bírság összegének megállapításakor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a Tesco jelentős forgalmú vállalkozás, a piac egyik meghatározó szereplője, a vizsgált és kifogásolt tájékoztatási gyakorlat felróható vele szemben, valamint a vállalkozást a versenyhatóság már többször jogerősen elmarasztalta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását