2024. május 7. - Gizella

"Eszem ágában sem volt megfigyelni Dávid Ibolyát"

Almássy Kornél, az MDF volt elnökjelöltje, jelenlegi független képviselő beszélt a HírExtrának Dávid Ibolya megfigyelési ügyéről, és ebben saját szerepéről. Az interjú első része.
2009. október 8. csütörtök 15:59 - Pénzes Dávid
Nemrégiben Dávid Ibolya az MDF elnöke adott interjút lapunknak, melyben elmondta, a Mentelmi Bizottság először meg akarja ismerni, hogy a Legfőbb Ügyésznek mi adott okot az alapos gyanúra vele szemben, mielőtt kiadnák őt gyanúsítottként az ügyészségnek.

Amit Dávid Ibolya mond, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Mentelmi Bizottság átveszi a bíróság szerepét, azaz megszűnne a hatalmi ágak szétválasztása. A bizottságnak nem az a feladata, hogy vizsgálja a gyanút. A bizottságnak elvileg csupán technikai jellegű feladata van: megnézi, hogy az iratok megérkeztek-e, és ez alapján eldönti, hogy az ügy lefolytatható vagy nem.

Dávid Ibolya jogász és nem mellesleg igazságügy-miniszter is volt. Hogyan mondhatja mégis ezt?


Azt látom, hogy mind Dávid Ibolya, mind Herényi Károly megpróbál kibújni a történetből. Mivel a magyar közvélemény nem igazán tájékozott a mentelmi kérdésekben, két képviselőtársam egyfajta kommunikációs trükkel most azt próbálja elhitetni, hogy velük szemben nincs is alapos gyanú. Ha az igazság kiderítésében lennének érdekeltek, nem keresnének kibúvókat.



Az elnökasszony szerint azt sem tudták, ki tette a kényszerítés esetén a feljelentést.

Almássy Kornél
1976. augusztus 30-án született. Nős, két gyermek édesapja, Áron 3 éves, Levente 4 hónapos. 1999-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán okleveles építőmérnök diplomát szerzett. 1999-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán doktori képzésben vett részt. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke volt 2001-2003 között. Az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának és az Ifjúsági és Sportbizottságának külső szakértője 2001-2003-ban. A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) tagja 2002-2004-ben. A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram (GYIA) tanácsának tagja 2002-2003-ban. A Magyar Demokrata Fórum Országos Elnökségének tagja 2003-tól, az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke 2004-től, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke ugyancsak 2004-től, az MDF Budapesti Választmányának elnöke 2005-ben.
El kell olvasni a papírokat, újságcikkeket. A feljelentést az UD. Zrt tette. Ez egy több szálon futó ügy. Egyik szála egy kreált titkosszolgálatról szólt, a másik az MDF tisztújításáról. A nyomozás során számtalan dologra fény derült, többek közt a kényszerítés esetére is.

Még egy érdekesség: Dávid Ibolya önöknek azt nyilatkozta, nem fog szavazni a saját ügyében. Először úgy nyilatkozott, hogy kérni fogja saját felmentését, majd a szavazáson az ügy elhalasztására voksolt: azaz már eddig is szavazott a saját ügyében. És az is egyértelmű, hogy azért tette, mert nem tudta előre, hogy az SZDSZ-es képviselő hogy fog szavazni, így lett végül 6:4 az ügye elhalasztásának javára.

Az interjúban szintén elhangzott, hogy Dávid Ibolya megfigyeltből vált gyanúsítottá. Muszáj tisztázni: ő nem volt megfigyelt. Eszem ágában sem volt megfigyelni Dávid Ibolyát, ahogy egyetlen más ismerősöm sem akart ilyet tenni. Ezt a Legfőbb Ügyészség jogerősen már megállapította, ő viszont mások telefonbeszélgetését tartalmazó hangfelvételt lobogtatott. Akkor ki figyelt meg kit?

A hangfelvételen elhangzik az ön neve…


Egyrészt a hangfelvételt az NBH vette fel, másrészt újabban az is erősen vélelmezhető, hogy manipulált, megvágott anyagról van szó. Az ügyészség is kimondta, hogy nincs semmiféle bűncselekmény, sőt még csak előkészítési fázisban sem volt semmilyen ügy.

Ha Dávid Ibolyának erős az igazságérzete, akkor miért nem tett ő feljelentést, miért nem indított pótmagánvádas eljárást? Vélhetően azért nem, mert akkor meg kellett volna nevezni engem, vagy más, az adatgyűjtésben érintett személyt, aki szerinte a megbízást adta. Ehhez azonban már nem volt bátorsága, mert pontosan tudta, hogy nem folyt ellene semmiféle adatgyűjtés.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balogGY
2009. október 8. 16:56
Nem: ezt csak a Fidesz akarja elhitetni
gizimama
2009. október 8. 16:55
ha jól értem, akkor itt tényleg arról van szó, hogy az MDF és az MSZP összeborul?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását