2024. május 6. - Ivett, Frida

Az MSZP rápörgött a gázáremelésre?

Várhatóan a jövő hét elején ül össze a gazdasági bizottság, hogy a szocialisták kezdeményezésére tárgyaljon az MSZP gázáremeléssel összefüggő javaslatairól - tudta meg az MTI csütörtökön több szocialista politikustól.
2010. március 25. csütörtök 19:01 - HírExtra
Az MTI információi szerint a bizottság ülésén az MSZP vélhetően felkéri a kormányt vagy a fogyasztóvédelmi hatóságot: folytasson le vizsgálatot az ármegállapításról, arról, hogy az valóban reális adatok alapján történt-e. Emellett a szocialisták megvizsgálnák a hatályos jogszabályt is, azért, hogy miként lehetne kiegyensúlyozni az árfolyamváltozás hektikusságát.

Szerdán az MSZP vezetői két körben is egyeztettek Bajnai Gordon miniszterelnökkel, de nem volt elmozdulás a kormány álláspontjában: a miniszterelnök ugyanis azzal hárította el a szocialisták ellenérveit, hogy "kötik a jogszabályok" - értesült az MTI.
A szocialisták ezt elfogadták, de - mint az MTI-nek mondták - jelezték, vizsgálatot kezdeményeznek majd, a kormányfő pedig ezt tudomásul vette.

Az elmúlt hetekben is többször egyeztettek az MSZP vezetői a kormányfővel, ennek eredménye volt például, hogy megváltozott a gázár számításának képlete a múlt héten.
Kovács Tibor, az MSZP-frakcióvezető helyettese a párt hivatalos álláspontjához kapcsolódva azt mondta az MTI-nek csütörtökön: a frakcióvezetés nem ért egyet az április 1-jei áremelésről szóló döntéssel, az szerinte szakmailag megkérdőjelezhető, politikailag pedig elfogadhatatlan.

A gázáremelés mértékének bejelentését követően az MSZP nevében Szanyi Tibor közölte: a döntés azonnali felfüggesztését és a Magyar Energia Hivatal elnöke, valamint az energetikai miniszter menesztését kezdeményezik, mivel indokolatlannak tartják az átlagosan 10,1 százalékos emelést. Bejelentette: kezdeményezik a parlament gazdasági bizottsága rendkívüli ülésének összehívását, hogy tisztázzák a helyzetet.
Erre reagálva a kormányszóvivő már közölte is, hogy Bajnai Gordon bizalma töretlen Hónig Péter energiaügyi miniszter és Matos Zoltán, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke iránt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását