2022. december 1. - Elza

Wall Street-i aljasságok

Fogyasztóitermék-gyártó és ipari cégek uralják a világ 100 legetikusabb nagyvállalatának listáját, melyen egyetlen amerikai bank sem szerepel már második éve.
2010. március 22. hétfő 12:55 - HírExtra
A listát egy New York-i székhelyű intézet, az Ethisphere állította össze és tette közzé hétfőn. Több mint 3 ezer vállalatot vizsgáltak a cég etikai színvonalát tükröző hét tényező alapján. További megkötés volt, hogy az éves forgalom elérje az 50 millió dollárt (9,75 milliárd forintot), az alkalmazottak száma pedig a százat.

A bankok iránti bizalom erősen megingott a gazdasági válság folyamán. Az egyik legnagyobb visszhangot - sokakban felháborodást - kiváltó téma az állami pénzből kisegített bankok vezető menedzsereinek busás javadalmazása volt.

Szintén sokat ártott a bizalomnak a New York-i Nasdaq elektronikus tőzsde egykori igazgatója, Bernard Madoff több mint 20 éven át folytatott, 65 milliárd dolláros csalássorozata, melyet az üzletember 2008 decemberében ismert el.

A 2010-es százas listában újonc többek között a Ford, a L'Oreal és a szoftverek fejlesztésével foglalkozó Adobe Systems, kiesett azonban egyebek közt a BMW, az HSBC, a Marks&Spencer, a McDonald's, a Toyota és az Unilever.

Azok a vállalatok kerültek be az első százba, amelyeknél az etikai megfontolások központi szerepet játszanak a legmagasabb vezetői szinten. "Az etikai kérdések, a hírnév mint kockázati tényező ma a vezetői ülések jellemző témái ... Ez néhány évvel ezelőtt még nem volt így. Az igazgatótanácsok elkezdtek valóban törődni ezzel" - mondta az Ethisphere igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását