2024. május 19. - Ivó, Milán

A vérig sértődött LMP

A Lehet Más a Politika (LMP) csak azt követően válaszol az MDF vitára való pénteki felhívására, hogy Bokros Lajos bocsánatot kért, amiért "lekommunistázta" az LMP-t.
2010. március 19. péntek 15:50 - HírExtra
Az LMP az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatja, hogy az MDF miniszterelnök-jelöltje egy reggeli televíziós beszélgetésben lekommunistázta a Lehet Más a Politika pártot.

Utalnak arra, hogy néhány órával később Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke "nyájas hangú levelében" új, hiteles, zöldpártnak nevezte az LMP-t és vitát kezdeményezett Bokros Lajos és Schiffer András, az LMP listavezetője között.

Mint írják, nem tudni melyik vélemény az MDF hivatalos álláspontja, de az biztos, hogy az LMP többek között éppen azért alakult, hogy megváltoztassa azt a politikai közbeszédet, amelyben a politikai ellenfelek egymás lekommunistázásával vagy éppen lefasisztázásával próbálnak szavazatokat szerezni.

"Aki ilyen szavakkal dobálózik, azzal nehéz értelmes párbeszédet folytatni. Ezért az LMP felszóltja Bokros Lajost, hogy kérjen nyilvánosan bocsánatot az LMP tagságától és attól a közel 100 ezer szavazótól, akik ajánlószelvényükkel már támogatták a pártot" - írja az LMP, amely csak ezt követően válaszol a vitára való felhívásra.

Hozzáteszik: az LMP listavezetője már vitázott Bokros Lajossal és továbbra is kész arra, hogy az országos listát állító pártok listavezetőivel vitatkozzon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását