2024. április 19. - Emma

Biden botrányos bakija!

Joe Biden amerikai alelnök kínos bakit vétett szerdán a Fehér Házban rendezett Szent Patrick napi ünnepségen: megboldogultként beszélt az ír kormányfő még életben levő anyjáról.
2010. március 18. csütörtök 09:48 - HírExtra
Szent Patricknak, az írek védőszentjének ünneplésére az amerikai fővárosba érkezett Brian Cowen ír miniszterelnök, és részt vett a Barack Obama által adott fogadáson.
Igencsak meglepődhetett, amikor anyját említve Joe Biden alelnök az összejövetelen kijelentette: "Isten nyugosztalja lelkét!" Cowen édesanyja ugyanis, bár előrehaladott korú, még nagyon is életben van.

Biden - aki szintén ír szülők gyereke, büszkén hirdeti származását - rájött tévedésére, és szavait kiigazítva megjegyezte, hogy tulajdonképpen Cowen apja nincs már az élők sorában. "Anyjának a lelkét pedig Isten áldja!" - tette hozzá.

Az alelnök - akinek az volt a tiszte, hogy bemutassa a vendégeknek Obamát és Cowent - ezután egy ír közmondást idézett, amely szerint kellemes azt hallani, aki csöndben marad, majd átadta a szót az elnöknek.

A Szent Patrick napi ünnepséggel nincs szerencséje a Fehér Háznak. Tavaly Obama bakizott, amikor az ír nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen véletlenül saját magának mondott köszönetet a Fehér Házban a meghívásért.

Az ír kormányfő akkor is a Fehér Ház vendége volt. Amikor Cowen szólásra emelkedett, néhány mondat után feltűnt neki, hogy nem a saját szövegét olvassa. "Ez az ön beszéde" - fordult derültség közepette Obamához. Kiderült, hogy az előtte levő súgógépen saját beszéde helyett Obama gondolatait kezdte olvasni.

Miután Cowen abbahagyta a beszédet, Obama lépett nevetve a pódiumra. A súgógépen időközben azonban kicserélték a beszédet, így az elnök az ír vendég szavainak olvasásába fogott: saját magának köszönte meg, hogy mindenkit meghívott a fehér házi ünnepségre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását