2024. március 29. - Auguszta

Az amerikaiak nélkül már védekezni sem tudunk?

Az amerikai hadsereg mérnök-hidrológiai központjának szakemberei által kidolgozott modell alkalmazása is hozzájárul ahhoz, hogy a hazai vízügyesek eredményesen védekezhessenek a Magyarországon kialakuló árvizek ellen - írta szerdai számában az Új Néplap.
2010. március 17. szerda 09:36 - HírExtra
Mint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapban olvasható: a HEC-RAS nevű modell révén nagy pontossággal előre jelezhető a folyóvizek mozgása, s ennek ismeretében lehetővé válik a megfelelő árvízi védekezés kidolgozása. A Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság már sikeresen használta a modellt a 2006-os árvíz idején.

Az újság közlése szerint az Egyesült Államokban a közelmúltban elkészült a modell továbbfejlesztett változata, amellyel Szolnokon két napon át ismerkednek a szakemberek. Közülük harmincan vizsgát is tesznek használatából, mert a szakminisztérium tavalyi döntése alapján valamennyi hazai vízügyi igazgatóságon a HEC-RAS modellt működtetik majd a vízmozgások előrejelzéséhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását