2024. április 29. - Péter

MÚOSZ-kitüntetések

Tizenketten vehették át a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által alapított Aranytoll-díjat a Magyar Sajtó Napja alkalmából pénteken Budapesten; a kitüntetéseket Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke, és Szepesi György, az Aranytoll-bizottság elnöke nyújtotta át - közölte a MÚOSZ pénteken az MTI-vel.
2010. március 12. péntek 21:16 - HírExtra
Az idén is tíz magyarországi és két határon túli újságíró kapta meg a MÚOSZ életműdíjának számító Aranytollat az újságíró-szövetség új, Vörösmarty utcai székházában: Andrássy Antal gazdasági és belpolitikai újságíró, szerkesztő, Baktai György olvasószerkesztő, a sajtószakszervezet egyik alapítója, Barabás Péter, a Népszava szerkesztőségének ma is aktív tagja, Benedek István Gábor, a magyar zsidó társadalmi, szellemi életet bemutató Remény című folyóirat alapító főszerkesztője, B. Révész László, az MTV dokumentum- és riportfilm-szerkesztőségének korábbi vezetője, Daniss Győző, az Élet és Tudomány, illetve a Népszabadság korábbi szerkesztője, Fábián István, a Békés megyei napilap korábbi újságírója, Gyarmati Béla szerkesztő, a Miskolci Nemzeti Színház korábbi igazgatója, Kocsis Tamás, az Axel Springer kiadó sajtó- és fotóügynökségének, az Europressnek az alapítója és Novotny Zoltán, a Magyar Rádió sportriportere, a Protestáns Újságírók Szövetségének elnöke; valamint Péterfi Szonya, a Vasárnap című szlovákiai hetilap munkatársa és Cseke Péter, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság Média- és Kommunikáció-tudományi Szakosztályának szervezője, illetve a Kolozsvári Médiakutató Intézet megteremtője.

A kulturális újságírók Virág F. Éva-díját Vajna Tamás, a HVG újságírója kapta. A fiatal sportújságírók Németh Gyula-díját Csillag Péter, a Nemzeti Sport munkatársa vehette át
.
A MÚOSZ gazdasági újságírók szakosztályának Gazdasági sajtó díjában Pongorné Csákvári Marianna, az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ Igazgatója részesült, míg a MÚOSZ filatéliai szakosztályának díját Garami László író, újságíró kapta.

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének Ifjúsági Sajtódíját Szalay Attilának, a Pécsi Tudományegyetem hallgatójának nyújtották át.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását