2024. március 29. - Auguszta

Színházak éjszakája

Papírjáték-előbemutató, soha nem hallott Bereményi Géza-dalok, a Kolibri Fúvósok koncertje, az előadásokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás és meseolvasás várja többek között a szeptember 16-i Színházak éjszakáján a Kolibri Színház látogatóit.
2017. szeptember 13. szerda 16:24 - HírExtra
 
A Kolibri Színházban már délután elkezdődnek a programok: 15 órától kézműves foglalkozást tartanak a színház előcsarnokában, miközben a legkisebbek szórakoztatására mesét olvasnak fel a színház művészei - olvasható a színház tájékoztatójában.

A színházteremben különleges, interaktív kiállítás keretében mutatják be a Kolibri "cyber-világát", amelynek során a résztvevők maguk is kipróbálhatják, hogyan lehet digitális hátteret vetíteni, hangfestést létrehozni vagy a greenbox háttérben mozogni.

Este 18 órakor a Mi újság? című premier előtti előadást láthatja a közönség, az alkotók, Tisza Bea és Ruszina Szabolcs közreműködésével. Az előadás közös játékra invitál a papírral, ami bármilyen formát felvehet és bármivé átalakulhat a színházban.

A magyarországi színházak között egyedülálló módon a Kolibriben a társulat tagjaiból álló rézfúvós zenekar működik - a Kolibri fúvószenekar koncertje 19 órakor kezdődik a nagyszínpadon.

A tavalyi sikerre tekintettel idén is versenyre kelhetnek a gyerek-felnőtt vegyes csapatok az improvizációs vetélkedőn Alexics Rita, Fehér Dániel, Nizsai Dániel és Ruszina Szabolcs játékvezetésével.

A Rakjuk össze mottó jegyében az idei vetélkedő célja egy fotópuzzle összeállítása, amelyhez a játékosoknak egy sor izgalmas feladatot kell végrehajtani a jelmez- és kellékkészítéstől kezdve az improvizáción át egy teljes koreográfia előadásáig.

A késő esti órákban egy igazi össztársulati produkcióval készülnek, amelyben régi és új - köztük máshol még nem hallott - Bereményi Géza dalokat adnak elő a színház művészei Novák János zenéjével, Bornai Szilveszter és Tóth Tamás közreműködésével. A Kolibri Színházban éjszakázók részt vehetnek az éjfélkor kezdődő Retro diavetítésen is, ahol a klasszikus diafilmeket a színészek humoros élő hangalámondásával élvezhetik, Kecskeméti Gábor zenei aláfestésével.

A Kolibri Színház teljes programja - ahogy a Színházak éjszakáján résztvevő összes színházé - egy karszalaggal látogatható.

 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását