2024. május 17. - Paszkál

Ékszertolvajokat fogtak

Ékszerrablókat fogtak el a rendőrök Budapesten, a két férfi február végén csákánnyal törte be egy XV. kerületi üzlet kirakatát, rátámadtak az eladóra, s egymillió forint értékben nyakláncokat vittek el - közölte Horváth Antal, az Észak-pesti Bűnügyi Régió vezetője hétfőn Budapesten.
2010. március 8. hétfő 13:47 - HírExtra
A Páskomliget utcai üzlet kirakatában hatmillió forint értékű ékszer volt. A boltban tartózkodott eladó, észlelve a bűncselekményt, gáz riasztó fegyverével két lövést adott le - mondta Horváth Antal a sajtótájékoztatón. Az egyik sértett, a 48 éves D. Lajos ekkor a sértett kezére csukta az ajtót, s közben a csákánnyal megpróbálta megütni, de nem járt sikerrel. Az eladót a betört kirakatüveg szilánkjai sebesítették meg a kezén. A tettesek végül egymillió forint értékben vittek el nyakláncokat a helyszínről.

A menekülő két férfi egy szemtanúnak vált gyanússá, feljegyezte annak a fehér színű személygépkocsinak a rendszámát, amelybe beültek. A nyomozók így jutottak el a 34 éves F. Ferenchez, akivel szemben korábban élet- és vagyon elleni bűncselekmények miatt már eljárás indult. A férfi eleinte megtagadta a vallomástételt, majd az előzetes letartóztatását elrendelő bírósági tárgyaláson elismerte tettét. Állítása szerint az ékszerek a társánál voltak.

A nyomozók március 3-án fogták el D. Lajost, aki emberölés bűntette miatt már volt büntetve, továbbá jelenleg is élet- és vagyon elleni bűncselekmények miatt folytatnak eljárást ellene. A férfi megtagadta a vallomástételt.Az ellopott ékszereket a rendőrség még nem találta meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását