2024. május 17. - Paszkál

Bokros: tiszta, feddhetetlen emberek kellenek

Bokros Lajos szerint a „felkészületlen, pökhendi, korrupt” politikai osztály jutatta Magyarországot a mostani helyzetbe, ezért fontos, hogy minél több hiteles, feddhetetlen és tiszta múltú embert juttassanak a választók a parlamentbe.
2010. március 8. hétfő 13:37 - HírExtra
Az MDF miniszterelnök-jelöltje hétfői, paksi sajtótájékoztatóján - miután vállalkozókkal találkozott munkareggeli keretében - arról beszélt, hogy az ígérgetés kétélű fegyver, mert „a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát”. Szerinte az MDF programja az egyetlen, amely nem "délibábos ígérgetésekre" épül.

A fontos, hogy minél többen megértsék a MDF programját, amely az egyetlen olyan hiteles program, ami a mai társadalmi, gazdasági, kulturális és erkölcsi problémákat elemezve olyan tartós megoldásokat javasol, amelyek nem jelentik a jövő elzálogosítását - fogalmazott, hozzáfűzve: őszintén, becsületesen, nyíltan megmondják, hogy sokkal többet, becsületesebben és hatékonyabban kell dolgozni, hogy "a gyerekeink és unokáink meglássák a felzárkózás eredményét".

Bokros Lajos szerint nem lehet hét százalékos gazdasági visszaesés után egy év alatt Kánaánt varázsolni Magyarországon; úgy értékelte, hogy Magyarország nem vonhatta ki magát a nemzetközi válság hatásából, de az elmúlt nyolc évben a kormányok gazdaságpolitikája legyengítette a magyar gazdaság szervezetét.

„Beteg állapotban ért el minket a világválság, ezért a visszaesés is nagyobb, mint más országokban” – összegezte a kormányfőjelölt, aki szerint folytatni kell a válságkezelést, nem szabad feladni a szigorú költségvetési gazdálkodást, nem növekedhet a költségvetés hiánya és az adósságállomány.

Hangsúlyozta: a válságkezelés szükséges, de nem elégséges, a tartós fellendülés és a gazdasági növekedés alapjait is meg kell teremteni; ehhez elsősorban államháztartási, államreformra van szükség.

A magyar állam szerinte nagyon túlméretezett, nagy mennyiségű jövedelmet átszivattyúz a gazdasági szereplőktől, szolgáltatásai ugyanakkor rossz minőségűek és rendkívül nagy a korrupció. Ezeket kezelni kell annak érdekében, hogy a vállalkozói rétegnek lehetősége legyen önérdekből és önerőből olyan munkahelyeket létrehozni, amelyek a tartós fellendülés alapjait képezhetik - jelentette ki Bokros Lajos.

Leszögezte: a kilábaláshoz jobb minőségű, hatékonyabb és relatíve olcsóbb munkaerőre van szükség, elkerülhetetlen az oktatási, az adó-, az egészségügyi, a közigazgatási és a közteherviselési reform. Az adócsökkentés is része az adóreformnak, de nem az első eleme, hiszen kulcskérdés, hogy sikerül-e növelni az adófizetők számát - jegyezte meg.

A fórumon részt vett a Tolna megyei 2-es számú választókerületének MDF-SZDSZ színeiben induló jelöltje, Zsarnai Sándorné is, akiről Bokros Lajos azt mondta: feddhetetlen és tisztességes, aki az elmúlt nyolc évben önkormányzati képviselőként sokat dolgozott önzetlenül.

Az MDF miniszterelnök-jelöltje a paksi vállalkozókkal folytatott megbeszélését összegezve elmondta, a gazdaság helyi szereplői a tisztességtelen versenyhelyzet és a korrupció felszámolása érdekében emeltek szót; nehezményezik, hogy vannak, akik kibújnak a közteherviselés alól, és ezzel jogtalan előnyhöz jutnak.

Kulcskérdés, hogy maga az állam ne legyen az első tényező, ami szennyezi és torzítja ezt a versenyhelyzetet - fogalmazott Borkos Lajos, aki a korrupció kapcsán azt mondta: „fejétől bűzlik a hal”, az állam képviselői, adott esetben a kormány, a politikai pártok vezetői érintettek "a korrupciós játékban". Ezt kell megváltoztatni, ezt tűzi a Magyar Demokrata Fórum a zászlajára - összegezte.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 8. 13:48
Ezt pont ő mondja?

Nála nagyobb politikai kurv@ nincs Mo-on.

Pont az ilyen kalandoroktól kéne megszabadulni!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását