2024. április 28. - Valéria

Újabb havazás sújtja az Egyesült Államokat

Már több mint 160 ezer ember maradt áramszolgáltatás nélkül az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó havazás miatt.
2010. február 25. csütörtök 10:00 - HírExtra
A meteorológiai szolgálat jelentése szerint kedden éjjel nagy erejű ciklon érte el a térséget, s több mint félméteres havat terített szét New York, Massachusetts, New Hampshire és Maine államban. A havazás várhatóan pénteken áll el. Iskolák és közintézmények százait zárták be a rossz idő által sújtott térségekben. Helyenként rendezvényeket töröltek, így például Maine államban elmarad a hagyományos kutyaszánhúzó verseny.

A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy ne szálljanak autóba, hacsak nem feltétlenül muszáj. New York állam északi részén már így is több mint kétszáz autóbaleset történt az eljegesedett és hóval borított utakon. Egy nő meg is halt, a többi baleset sérültjei nincsenek életveszélyben.

A térség repülőterein - Philadelphiától (Pennsylvania állam) Bostonig (Massachusetts) - több száz járatot töröltek. New York nagy repterein csak néhány járatot töröltek, de a megapoliszban nem is számítanak komoly havazásra, az enyhe idő miatt havas eső esik.

A kevesebb mint két héttel ezelőtti havazások évszázados rekordokat döntöttek meg a térségben. Az utóbbi száz évet tekintve ritkán fordult elő, hogy ilyen sok hó esett volna az Egyesült Államokban, mint az idei télen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását