2024. április 25. - Márk

Ön szerint mi hazánk kedvenc eledele?

Az Újházi tyúkhúsleves vezet, a sertéspörkölt hátul kullog a Magyarország Kedvenc Étele online szavazás első hetének eredményei szerint.
2010. február 25. csütörtök 13:08 - HírExtra
Több mint tízezren voksoltak a www.kedvencetel.hu oldalon Magyarország kedvenc ételére egy hét alatt. A legtöbb szavazatot a levesekre adták le: ebben a kategóriában az Újházi tyúkhúsleves vezet 4179 szavazattal a babgulyás előtt, kis hátránnyal harmadik a halászlé, míg a vegyes gyümölcsleves a 17. helyen áll. Az eddigiek alapján a tarhonyalevest nem nagyon szeretik a honlapra látogatók: a mezőnytől leszakadva, 116 szavazattal lett sereghajtó.

A főételek kategóriájában a töltött káposzta áll az élen meggyőző előnnyel a második helyezett brassói aprópecsenye előtt, minimális különbséggel a lecsó a harmadik. Váratlan fejlemény, hogy a paprikás krumpli és a krumplis tészta megelőzi a 23. helyen álló sertéspörköltet. Az eddigi legnagyobb vesztes a rakott krumpli, amely az előszavazáson az élen végzett, most azonban az ötödik helyre szorult vissza - közölte a szervező csütörtökön az MTI-vel.

A desszertek között a Somlói galuska vezet, fej-fej mellett a madártejjel, a harmadik a kedvencek listáján a házi palacsinta. A mákos guba jelentős hátránnyal a hetedik helyre szorult vissza, pedig kezdetben előkelő helyen állt.

"Érdekes, hogy a legkedveltebb ételek köszönőviszonyban sincsenek a leggyakrabban rendeltekkel. Az eddig legtöbb szavazatot kapott ételek a vasárnapi- és ünnepi ebédek menüjét idézik. Úgy tűnik, mintha az anyák lennének a gasztronómiai hagyományok őrzői és formálói" - vélekedik Perger Péter, a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője.
Az éppen egy hete, azaz Torkos Csütörtökön kezdődött voksolás célja megtudni, hogy mi a magyar lakosság kedvenc étele. A közönség huszonöt levesre, huszonöt főételre és huszonöt desszertre adhatja le szavazatát még három hétig. Az ételek listáját 5000 fő megkérdezésével, majd Prohászka Bélának, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökének útmutatásával állították össze.

A szavazatok összesítését követően március 23-án ünnepélyes keretek között jelentik be Magyarország legkedveltebb ételét kategóriánként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását