2024. április 20. - Tivadar

Lassan lábadozik az unió gazdasága

Lassan lábadozik az Európa Unió gazdasága: az idén a GDP az EU-ban és az euróövezetben is várhatóan 0,7 százalékkal nő, az infláció pedig 1,4 százalék lesz az egész unió, 1,1 százalék az euróövezet esetében - jósolja az a csütörtökön Brüsszelben közzétett jelentés, amely az EU hét legnagyobb nemzetgazdaságának kilátásait tekinti át.
2010. február 25. csütörtök 14:20 - HírExtra
A német, a francia, a brit, az olasz, a spanyol, a holland és a lengyel gazdaság együttesen az unió GDP-jének mintegy nyolcvan százalékát adja. E nemzetgazdaságok folyamatai tehát nagy mértékben tükrözik az egész unió helyzetének alakulását.

A tavalyi harmadik negyedévben megkezdődött ugyan a reál-GDP növekedése, ám a negyedik negyedévben egyes átmeneti tényezők miatt a növekedés lassult. Olli Rehn gazdasági és pénzügyi EU-biztos a 0,7 százalékos idei növekedést prognosztizáló dokumentum ismertetésekor megjegyezte: az előrejelzést továbbra is nagy bizonytalanság övezi, miként arról a pénzügyi piacokon tapasztalható közelmúltbeli fejlemények is tanúskodnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását