2024. május 7. - Gizella

Anyagi gondok az ellenzéki pártnál?

Mintegy 12-20 millió szlovák korona (400-660 ezer euró) hiányzik a legnagyobb szlovák ellenzéki párt pénztárából - közölte a Pravda című független pozsonyi napilap csütörtökön.
2010. február 25. csütörtök 16:50 - HírExtra
A Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) a hiányt elismerte, és bejelentette, hogy visszaélés gyanújával feljelentést tett a párt volt könyvelője, Eva Lilková ellen. A Pravda szerint a pénz több mint öt év alatt tűnt el a pártkasszából, döntően fiktív számlák kiállításával. A könyvelő például olyan különféle hétvégi akciók, utak költségeit számlázta ki, amelyek a valóságban nem léteztek. A rendőrség már megkezdte az ügy kivizsgálását. "A feljelentést megkaptuk, foglalkozunk vele" - nyilatkozta Frantisek Peczár, a pozsonyi megyei rendőrség szóvivője.

Az SDKU közölte: a vizsgálat lezárásáig nem nyilatkozik. A Mikulás Dzurinda volt miniszterelnök irányította ellenzéki párt vezetése állítólag hosszú ideig nem vette észre a csalásokat. A párt gazdálkodásáról leadott legutóbbi éves jelentésnél tűnt csak fel Kamil Homolának, a párt irodavezetőjének, hogy valami nincs rendben. Az elrendelt ellenőrzésnél a gyanú beigazolódott. Homola az SDKU egyik jelöltje a június 12-re kiírt parlamenti választáson.

A listavezető személye a szombati belső választáson dől el, mégpedig az elnökség két tagja Iveta Radicová és Ivan Miklos között.

Az SDKU-nak nem ez az első botránya az utóbb időben. Robert Fico kormányfő, a kormányzó Irány-Szociáldemokrata Párt (Smer) elnöke néhány hete azzal vádolta meg a legnagyobb ellenzéki párt vezetését, hogy kormányzása idején visszaélt az állami pályázatokkal és milliárdokat sikkasztott, s a pénz végül svájci bankokban kötöttek ki. Dzurindáék ugyan tagadják a vádakat, de azokat nem sikerült teljes mértékben megcáfolniuk, s magyarázatukat a sajtó zavarosnak minősítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását