2024. május 16. - Mózes, Botond

A KDNP szerint a kormány elvett egy évtizedet az életünkből!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint az elmúlt időszak hibás kormányzati politikájával a kabinet minden választópolgár életéből elvett egy évtizedet.
2010. február 22. hétfő 16:56 - HírExtra
Hargitai János, a KDNP frakcióvezető-helyettese a miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalására reagálva azt mondta: ma rendetlenség és kupleráj van az országban, Magyarország versenyképtelenné és sikertelenné vált. Ezt az időszakot - amelynek a jelenlegi miniszterelnök emblematikus figurája - a gátlástalanság, a mindent elöntő kormányzati korrupció jellemzi - összegezte.

Hargitai János azt mondta, hogy 2002-től kezdve a szocialisták mindent alárendeltek annak, hogy a hatalomban maradjanak, soha nem látott koncepciótlan kormányzás jellemzi a kabinet működését. Ilyen felelőtlen kormányzati időszak soha nem volt a rendszerváltás óta - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Kitért arra, hogy az elmúlt nyolc évben az államadósság csillagászati méreteket öltött, a GDP mintegy 80 százaléka az államadósság, és külső finanszírozással akarták elleplezni a gyalázatos kormányzati teljesítményt. Elhazudtak valós adatokat az állampolgárok elől - sorolta.

A KDNP-s politikus szerint a legitimitását a kormányzat 2006. nyarára elvesztette. Mint kifejtette: ekkorra mindenki számára világossá vált, hazudtak, hiszen a választások után - az ígéretek ellenére - emelték az adókat.

Az igazság pillanata 2008. október 6-án következett be, amikor Magyarországot megérintette az államcsőd veszélye - emlékeztetett.

Ami azóta zajlik, az a megszorítások időszaka, ennek következményeként mára teljesen hibernált a magyar gazdaság, a kis és középvállalkozásoknak semmilyen mozgástere nincs, a felszámolások és csődök soha nem látott méreteket öltöttek, a munkanélküliség 11 százalékos - fejtette ki.
Hargitai János azt mondta, hogy rendre és biztonságra van szükség az országban. Nem Magyarország, hanem a kormány teljesített rosszul a válság előtt - tette hozzá.
Ez az ország katarzisra vár, s ezt a katarzist az önök távozása hozza meg az ország életében - zárta felszólalását a kereszténydemokrata politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását