2024. április 28. - Valéria

Harminc lázadó halála

Pakisztáni harci gépek szombaton támadást hajtottak végre az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet támogatását élvező iszlamista lázadók egyik rejtekhelye ellen Dél-Vazirisztánban, 30 lázadó meghalt - közölte a hadsereg.
2010. február 20. szombat 10:04 - HírExtra
A támadást az afgán határ közelében fekvő Saval hegyes vidékén hajtották végre. A pakisztáni biztonsági erők tavaly októberben nagyszabású offenzívát indítottak Dél-Vazirisztánban, az iszlamista lázadók fellegvárában, és a hadsereg állítása szerint ennek során elfoglalták a felkelők támaszpontjainak többségét.

Pakisztán pastu törzsi vidékeit, nevezetesen Dél-Vazirisztánt és a vele szomszédos Észak-Vazirisztánt az iszlamista lázadók, köztük al-Kaida-vezetők és tálib parancsnokok nemzetközi menedékhelyeként tartják számon.

Csütörtökön egy pilóta nélküli amerikai repülőgép rakétája Észak-Vazirisztánban megölte Mohammad Hakkanit, a nyugati szövetségesek ellen Afganisztánban harcoló Hakkani-hálózat megalapítója, Dzsalaluddin Hakkani fiát és a hálózatot jelenleg irányító Sziradzsuddin Hakkani öccsét.

Az ifjabb Hakkani fiúval egy nappal azután végzett az amerikai légicsapás, hogy a washingtoni Fehér Ház megerősítette Abdul Gani Baradar molla, az afgán tálibok katonai parancsnokának elfogását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását